«Народний фронт» наполягає на посиленні міжнародного тиску на Росію, – Максим Бурбак (відео)
понеділок, 16 січня 2017, 12:02

Лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк сьогодні зустрінеться з Віце-президентом США Джозефом Байденом.

Про це повідомив під час Погоджувальної ради керівник фракції Максим Бурбак.

«Джозеф Байден - великий друг України. Переконаний, він залишатиметься другом України і після завершення своєї каденції. Хочу висловити слова вдячності пану Байдену за його підтримку і всі ті добрі справи, які допомагали нам у боротьбі з Росією», - зазначив Максим Бурбак.

Керівник фракції наголосив, що у Конгресі США питання підтримки України об'єднало демократів і республіканців. Група впливових сенаторів від обох партій представила законопроект про секторальні або галузеві санкції проти Кремля.

«У разі ухвалення законопроекту, санкції стосуватимуться не окремих фізичних або юридичних осіб, а встановлюватимуть жорсткі обмеження для Росії щодо міжнародних фінансів і експорту нафти та газу. Це найуразливіші санкції для Кремля», - зазначив Максим Бурбак.

Він також підкреслив, що перемогою є і рішення Німеччини скоротити ліміт використання газопроводу OPAL для російського «Газпрому».

«Можна впевнено сказати, що це результат спільних зусиль України та наших європейських партнерів. «Народний фронт» був серед ініціаторів відповідної постанови Верховної Ради. Наші заяви про явно небезпечне і шкідливе рішення Єврокомісії були почутими», - наголосив керівник фракції «Народний фронт».

«Таке рішення Німеччини було б неможливим без послідовної позиції Ангели Меркель. Під час недавнього візиту до Берліну Арсеній Яценюк  обговорював з Меркель проблему розширення можливостей «Газпрому» в газопроводі OPAL», - підкреслив Бурбак.

Він також наголосив, що «Народний фронт» наполягає на  продовженні та розширенні міжнародних санкцій проти Росії, а також введення візового режиму з країною-окупантом. Нещодавно за ініціативи фракції була ухвалена постанова про невизнання виборів у Держдуму РФ.

«До сьогоднішнього дня ми не купуємо газу в Росії. Це стратегічно важливе рішення ухвалив ще уряд Яценюка. Тому «Народний фронт» пропонуватиме і підтримуватиме рішення щодо посилення міжнародного тиску на державу-агресора», - підкреслив керівник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua