Попри указ Президента про санкції проти Росії, парламент повинен постійно розширювати цей список, – Висоцький (відео)
середа, 2 листопада 2016, 11:40

Попри підписаний Президентом України указ про санкції проти Росії, Верховна Рада має й надалі розширювати санкції проти російських олігархів і політиків, які підтримували анексією Криму та збройне вторгнення на територію Донбасу.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький з трибуни Верховної Ради.

"Минулого тижня Президент України підписав указ про санкції проти Російської Федерації. Ми бачимо, що санкційний список значно розширився, але хочу нагадати, що наш парламент обирався в період кризи і війни, і саме перемога над ворогом, перемога над Росією: військові закони, постанови про боротьбу з російською армією, об'єднували та об'єднують наш зал", - заявив Висоцький.

Народний депутат підкреслив, що санкційна політика проти держави-агресора має бути продовжена та посилена, в тому числі перенесена до парламентського залу, аби Верховна Рада мала змогу скористатися своїми повноваженнями контраверсії та закликати президента до нових санкцій.

"Ми бачимо, що ці санкції були розширені, що такі покидьки як Ігор Кесаєв, власник заводу Дегтярьова, який зараз поставляє зброю бойовикам, уже під санкціями. Але залишилась низка олігархів, як російських, так і українських, які завжди працювали на ворога, такі як пан Бабаков голосували в Державній думі Росії за анексією Криму, як Малофєєв, які підтримували збройну агресію РФ проти України. Його заводи зараз працюють в Україні, тому санкційні списки мають бути розширені", - наголосив  Висоцький.

"Народний фронт" буде вносити постанову щодо введення персональних санкцій проти російських олігархів та російських політиків", - зазначив народний депутат.

Представник "Народного фронту" також згадав і про шокуючий лист російського громадського активіста, "в'язня сумління" Ільдара Дадіна, в якому він описує катування в російській тюрмі.

"Ми побачили, що переслідування політичних опонентів російською владою це не тільки проблема Клиха, Сенцова та всіх інших наших громадян, які знаходяться зараз в полоні РФ. Путінський режим знущається і над громадянами Російської Федерації. Ми повинні закликати увесь світ моніторити порушення прав людини в Російській Федерації, ми маємо показати, що це проблема не лише України, а гуманітарний злочин, який Путін чинить проти українців і своїх громадян", - додав парламентар.

"Ми будемо вносити постанову про підтримку Ільдара Дадіна і інших російських "в'язнів сумління. Український парламент має бути єдиним з російськими опозиціонерами у бажанні побороти російську державу-терориста", - резюмував Висоцький.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua