«Народний фронт» наполягає на ухваленні низки реформаторських енергетичних законопроектів, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
вівторок, 31 травня 2016, 15:17

Верховна Рада має ухвалити сьогодні важливі законопроекти щодо дерегуляції та децентралізації ринку електричної енергії, а також щодо завершення повноцінної реформи ринку природного газу, які дозволять збільшити доходи місцевих громад та зробити ці ринки більш справедливими та конкурентними.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська у вівторок у коментарях журналістам.

Так, вона наголосила, що сьогодні у першому читанні буде розглядатися проект закону про ринок електричної енергії України № 4493, який був розроблений «з нуля» енергетичним Комітетом ВР та попереднім Урядом Арсенія Яценюка на виконання Угоди про асоціацію України з ЄС та Третього Енергетичного пакету.

За словами Наталії Кацер-Бучковської, цей закон так само, як і закон «Про ринок природного газу», дасть можливість дерегулювати електричну галузь, встановити більш конкурентні умови на цьому ринку та, як наслідок, дозолить сформувати більш справедливий, конкурентний та інвестиційно привабливий ринок електричної енергії.

Крім того, парламентар заявила, що дуже важливими у сьогоднішньому порядку денному є законопроекти щодо упорядкування системи надходження та використання коштів із рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату та її справедливого розподілу (№ 3038, № 3038-1).

«Ці закони дозволять перерозподілити ренту, яку сплачують газовидобувні компанії у центральний бюджет, надавши 5 % з цієї ренти до місцевих бюджетів. Це і буде великим кроком на шляху до дерегуляції та децентралізації, а також дасть стимул місцевим громадам взаємодіяти з газовидобувними компаніями, що дасть більше коштів для енергетичної незалежності, збільшить інвестиції в цю галузь», - підкреслила вона.

Народний депутат зауважила, що на сьогодні місцеві громади не мають стимулів співпрацювати з газовидобувними компаніями, оскільки нічого не отримують з їх діяльності на своїй території.

Представник фракції «Народний фронт» також наголосила на тому, що вкрай важливо сьогодні проголосувати у другому читанні за законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення умов функціонування ринку природного газу» № 4503, оскільки без цього не може бути завершена повноцінна реформа газової галузі.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua