«Народний фронт» наполягає на врахуванні рекомендацій Венеційської комісії при створені Антикорупційного суду, – Максим Бурбак (відео)
понеділок, 4 червня 2018, 12:34

Фракція "Народний фронт" наполягає на прийнятті закону про Вищий антикорупційний суд з поправками згідно рекомендацій Венеційської комісії.

Про це під час Погоджувальної ради наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

"В доопрацьованому законопроекті мають бути враховані рекомендації Венеційської комісії. І відповідні поправки до законопроекту були подані депутатами "Народного фронту". Це, зокрема, стосується роботи міжнародної ради експертів. Вона повинна мати право вирішального голосу на етапі відбору кандидатів у судді", - підкреслив він.

За словами Максима Бурбака, до міжнародної ради експертів можуть входити висуванці міжнародних організацій, з якими Україна має договірні відносини - Рада Європи, ОБСЄ, GRECO.

"Ці особи повинні мати досвід роботи в міжнародних судах не менше 5-ти років. Кандидати в антикорупційні судді оцінюватимуться за конкретними критеріями доброчесності: декларації кандидата і його родичів; відповідність статків декларації; відсутність кримінальних проваджень тощо", - наголосив він.

"Йдеться про випадки явної брехні чи конфлікту інтересів кандидата. Якщо міжнародна рада експертів (МРЕ) заблокує кандидатуру судді для участі в конкурсі, то Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККС) може подолати рішення МРЕ двома третинами голосів. Далі міжнародна рада експертів, якщо не вважає цього кандидата гідним статусу судді, може подолати вето ВККС", - резюмував керівник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua