"Народний фронт" наполягає на якнайшвидшому ухваленні закону про Вищий антикорупційний суд, - Андрій Тетерук (відео)
четвер, 24 травня 2018, 12:03

Фракція «Народний фронт» робить все можливе для того, аби законопроект про Вищий антикорупційний суд був розглянутий та ухвалений якомога швидше.

Про це заявив Перший заступник керівника фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що НФ розробив чітку юридичну формулу роботи міжнародної ради експертів, яка відбиратиме кандидатів до Вищого антикорупційного суду, та роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

За його словами, ця формула полягає у тому, що якщо у представників міжнародних організацій будуть зауваження до кандидатів по певних критеріях (наприклад, невідповідність фінансової декларації способу життя, етичні моменти, родинні зв’язки тощо), то вони можуть висловити свої претензії. У цьому разі ВККС може 2/3 голосів заблокувати рішення міжнародної ради експертів.

«У разі, якщо міжнародні експерти не погоджуються (з рішенням ВККС), є формула, що вони повинні 100%-ми голосів накласти вето на рішення ВККС. Це абсолютно чітка формула, яка буде зрозуміла для суспільства, для наших міжнародних партнерів, а найголовніше – для всіх кандидатів на посаду судді антикорупційного суду. Критерії відбору кандидатів та проведення конкурсу мають бути чіткими, зрозумілими та знаходитись у правовій площині», - наголосив Андрій Тетерук.

Народний депутат зауважив, що наразі Верховна Рада розглядає майже дві тисячі поправок до законопроекту про Вищий антикорупційний суд.

Парламентар підкреслив, що фракція «Народний фронт», як найбільш дисциплінована у парламенті, робить все можливе, аби цей процес завершився якомога скоріше та ефективніше.

Він також наголосив, що цей законопроект розглядається за повною процедурою: кожна правка має бути розглянута і в результаті або прийнята, або відхилена.

«Ми це демонструємо своєю присутністю і своїм голосуванням. Ми маємо за чотири роки найкращі показники дисциплінованості і відвідуваності залу. І ми наполягаємо на цьому (ухваленні закону про антикорупційний суд) ще з минулого року», - нагадав представник «Народного фронту»

«Максим Бурбак - Голова нашої фракції - ще у минулому році на кожній Погоджувальній раді, під час виступів з трибуни казав, що це питання має бути включене в порядок денний і якнайшвидше розглядатися в залі. Ми завжди займаємо послідовну позицію, і вона залишається в силі», - резюмував Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua