"Народний фронт" не голосуватиме за жоден законопроект, поки мільярди Януковича не спрямують на захист країни, - Максим Бурбак
понеділок, 4 липня 2016, 12:18

Фракція "Народний фронт" наполягає на негайному ухваленні закону про спецконфіскацію коштів Януковича вже цього пленарного тижня і спрямування їх на потреби армії і соціальну підтримку громадян.

Про це під час Погоджувальної ради заявив Голова фракції Максим Бурбак.

"Від імені "Народного фронту" заявляю, що наша фракція наполягає на негайному ухваленні закону про спецконфіскацію. Заявляю також про рішення фракції не голосувати за жоден законопроект до того часу, поки закон не буде прийнято і гроші не будуть спрямовані на захист країни", - наголосив Максим Бурбак.

Він відзначив, що без цього закону гроші з арештованих рахунків Януковича можуть повернутись назад в офшори.

"Ось ваш вибір: гроші на підтримку вітчизняної оборони, або ви за те, щоб цими грошима платили російським вбивцям", - підкреслив Голова фракції.

Він зазначив, що під час зустрічей у Вашингтоні Арсенію Яценюку  наголошували, що підтримуватимуть Україну тоді, коли вона щодня демонструватиме прогрес.

"Нещодавно США передали нам контрбатарейні радари, про що домовлявся ще Уряд Яценюка. Але ми маємо щось для армії зробити й самі. Принаймні – натиснути кнопки і дозволити направити 1,5 млрд доларів Януковича на потреби оборонного комплексу та на соціальні потреби", - сказав Максим Бурбак.

Він також запропонував народним депутатам ознайомитись з досвідом інших країн щодо повернення вкрадених активів. Зокрема, Бурбак навів приклад Швейцарії, де з 1 липня набув чинності аналогічний закон, який регулює порядок заморожування, конфіскації та повернення активів владою Швейцарії урядам третіх країн.

"Ви будете здивовані. У Швейцарії, де немає війни, приймається аналогічний закон, але жорсткіший і категоричніший", - підкреслив Максим Бурбак.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua