"Народний фронт" очікує внесення Президентом кандидатур до нового складу ЦВК, - Олександр Кодола (відео)
середа, 18 травня 2016, 11:57

Фракція "Народний фронт" очікує, що Президент уже цього тижня внесе до парламенту кандидатури до нового складу Центральної виборчої комісії.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав народний депутат Олександр Кодола.

"12 із 15 членів ЦВК уже вичерпали термін своїх повноважень, і тут, так само, як у випадку з Генпрокурором, ми очікуємо подання від Президента кандидатур на відповідні посади", - зазначив він.

Народний депутат нагадав, що фракція "Народний фронт" ще в листопаді минулого року подала свої пропозиції щодо кандидатів до складу ЦВК.

"Ми пропонуємо досвідчених фахівців. По-перше, це ветеран цієї системи - відомий юрист і правозахисник Андрій Магера, та Леонтій Шипілов – науковий співробітник Києво-Могилянської академії", - уточнив Олександр Кодола.

"Ми неодноразово зверталися до Президента і вже цього тижня, можливо, завтра, очікуємо внесення ним кандидатів до наступного складу Центрвиборчкому до Верховної Ради", - сказав представник "Народного фронту".

За його словами, дуже важливо, аби вже новий склад ЦВК працював на довиборах до Верховної Ради на шести мажоритарних округах, які мають відбутися незабаром, і затверджував їхні результати.

"Ми бачили, які були проблеми по виборах у Кривому Розі, і це сталося багато в чому через сумнівні дії чинного складу ЦВК", - зазначив Олександр Кодола.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua