"Народний фронт" підготував пропозиції до нової коаліційної угоди і закликає партнерів до такого ж кроку, - Вікторія Сюмар (відео)
п’ятниця, 1 квітня 2016, 11:40

Фракція "Народний фронт" вже підготувала та готова представити суспільству і партнерам по майбутній коаліції свої чіткі пропозиції до нової коаліційної угоди, у зв’язку з чим закликає до такого ж кроку інші демократичні фракції парламенту.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар у п’ятницю в коментарях журналістам.

Вона зазначила, що у розробці пропозицій до нової коаліційної угоди особисто брав участь лідер партії "Народний фронт", Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

При цьому Сюмар, відповідаючи на запитання журналістів, зауважила, що йдеться саме про коаліційну угоду, а не про програму дій Уряду, яку має розробляти кандидат у  Прем’єр-міністри.

"Ми направили ці пропозиції і готові будемо сьогодні пред`явити українському суспільству та нашим партнерам по майбутній коаліції абсолютно дороблену коаліційну угоду з усіма нашими підписами. Колеги, немає часу гальмувати цей процес! Ми проробили цю роботу самі, бо наші партнери в цей час займаються політичними торгами та іграми, але треба підписуватися і рухатися далі, в тому числі працювати з нашими міжнародними партнерами", - підкреслила Вікторія Сюмар.

На її думку, неприпустимим є те, що у той час, коли українські громадяни потерпають від війни на Сході країни та економічної кризи, "певні народні депутати займаються політичними іграми".

"Коли країна знаходиться в таких умовах, огидно займатися політичними торгами й ігрищами. Тому ми вкотре закликаємо: хочете прем’єра - беріть прем’єра, хочете ще щось - беріть ще щось, але будьте відповідальним перед українським народом та державою!", - заявила Сюмар.

Заступник голови фракції "Народний фронт" закликала усі депутатські фракції, які готові приєднатися до нової коаліції, так само розробити та оприлюднити свої конкретні пропозиції до коаліційної угоди.

Крім того, вона навела нещодавні заяви президента США Барака Обами та інших американських високопосадовців про те, що "Україна не отримає коштів, допоки не буде сформовано дієвий Уряд".

"Півроку вже триває блокування призначення нових міністрів в Уряд Яценюка. Через що? Через позицію наших партнерів, які самі хочуть сформувати цей Уряд. Добре, формуйте Уряд самі. Ми готові вас повністю підтримати. Але не ставте під ризик країну. Адже сьогодні неотримання ресурсів і коштів МВФ означатиме інфляцію, суттєве пониження курсу гривні відносно американського долара. Тому наші партнери, якщо вони мають бодай краплю відповідальності за державу Україна, мають сьогодні припинити виставляти свої 18, 15, 20 вимог та почати домовлятися", - наголосила вона.

Вікторія Сюмар нагадала, що саме фракція "Народний фронт" ініціювала позачергове засідання Верховної Ради (у ці вихідні чи на наступному тижні) з метою якнайшвидше вирішити політичну кризу, яку створили інші політичні сили.

Вона також зауважила, що фракція "Народний фронт" вітатиме участь усіх демократичних проукраїнських фракцій у майбутній  коаліції, оскільки "коаліція на чотирьох – це краще, ніж коаліції на трьох чи двох".

При цьому Вікторія Сюмар додала, що до варіанту формування коаліції лише з двох фракцій зараз підштовхують саме ті політичні сили, які "не хочуть брати на себе відповідальність за ситуацію в країні".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua