Завдяки "Народному фронту" мешканці гуртожитків зможуть приватизувати своє житло (відео)
середа, 5 квітня 2017, 14:57

Верховна Рада ухвалила ініційований "Народним фронтом" закон, який дозволить громадянам, які багато років проживають у гуртожитках, приватизувати своє житло.

Про це повідомив співавтор закону, представник фракції "Народний фронт" Олександр Дроздик.

"Найголовніше, що цей закон, нарешті, дозволить громадянам, які свого часу працювали на підприємствах і проживають багато років у гуртожитках, отримати це житло, приватизувавши його", - сказав він.

Дроздик зазначив, що у 90-х роках під час приватизації підприємств гуртожитки були незаконно включені до статутних капіталів цих підприємств і, фактично, за копійки передані їм разом з іншим майном.

"Тому зараз цим законом ми встановлюємо справедливість і даємо можливість, щоб ці гуртожитки були повернуті громаді. Тому що першочергове завдання — передати їх на баланс органів місцевого самоврядування. І вже після цього, коли вони будуть на балансі, люди, звичайно, матимуть можливість приватизувати своє житло, в якому вони живуть багато років, а деякі кількома поколіннями", - наголосив парламентар.

Народний депутат додав, що органам місцевого самоврядування дається півроку для переведення гуртожитків на свій баланс. Тому, за оцінками Олександра Дроздика, фактичний процес приватизації гуртожитків може початися наприкінці цього року чи на початку наступного.

Крім того, народний депутат підкреслив, що дія цього закону поширюватиметься лише на тих мешканців гуртожитків, які на сьогодні не мають іншого власного житла.

У той же час представник фракції "Народний фронт" Віталій Корчик наголосив, що шлях розробки цього закону був досить складний, але "завдяки консолідованій роботі народних депутатів, серед яких було багато моїх однопартійців, він був нарешті ухвалений".

"Він (законопроект) навіть був заветований, але ми як представники фракції "Народний фронт" долучилися до його опрацювання і зробили все, аби українські громадяни знали, що ми піклуємося про них, що ми розуміємо їхні проблеми і голосуємо за ті необхідні законопроекти, які сьогодні на часі", - резюмував він.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua