"Народний фронт" підтримав законопроект щодо покращення організації оздоровлення та відпочинку дітей (відео)
середа, 1 червня 2016, 12:22

Верховна Рада підтримала за основу проект закону щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей, збереження мережі дитячих оздоровчих закладів (№2917), розроблений за участі фракції "Народний фронт".

За даний законопроект проголосували 240 народних депутатів.

Представник фракції "Народний фронт" Павло Унгурян, виступаючи у парламенті перед голосуванням, зауважив, що символічним є те, що цей законопроект розглядається саме у День захисту дітей.

За його словами, інновацією в цьому законопроекті є те, що ним передбачається надати можливість закладам оздоровлення та відпочинку приймати дітей різних вікових категорій разом з батьками.

"Таким чином ми запроваджуємо можливість сімейного відпочинку, що є дуже важливим для зміцнення та укорінення української сім’ї", - наголосив Унгурян.

Парламентар зауважив, що це є особливо важливим, враховуючи сумну статистику великої кількості неповних сімей в Україні.

"Нам потрібно все робити для виховання молодого покоління, щоби сім’ї були міцними, підготовленими, і тоді будуть народжуватися здорові, щасливі діти і Україна буде сильною", - підкреслив Павло Унгурян.

Як зазначається у пояснювальній записці, проектом закону передбачається введення поняття Державного реєстру майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей, що буде обліковувати майно дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з метою запобігання ліквідації, передачі під заставу, перепрофілюванню, використанню не за призначенням.

Проект закону також конкретизує положення, що визначають особливості оздоровлення та відпочинку дітей, обмежено здатних до обслуговування (діти, які потребують особливих умов для оздоровлення).

Як наголошують автори законопроекту, серед яких є член фракції "Народний фронт" Микола Величкович, його прийняття дасть змогу забезпечити більш повну реалізацію прав дітей, передусім соціально-вразливих категорій, на оздоровлення та відпочинок, посилити контроль за діяльністю дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, встановити персональну відповідальність засновників (власників) закладів за якість послуг, які вони надають, запобігти ліквідації, перепрофілюванню, реорганізації дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua