“Народний фронт” підтримав законопроект, спрямований на створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до будівель і споруд (відео)
четвер, 8 лютого 2018, 13:08

Верховна Рада підтримала за основу соціально важливий законопроект щодо посилення вимог законів України, спрямованих на створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до будівель і споруд (№ 6536).

За відповідний законопроект у першому читанні проголосував 241 народний депутат.

Представник фракції “Народний фронт” Олександр Кодола заявив, що цей закон є вкрай важливим та необхідним, оскільки в Україні, на жаль, значна частина будівель, споруд та об’єктів досі залишаються не пристосованими до потреб осіб з інвалідністю.

“У нас сьогодні в державі дуже погано виконуються вимоги державних норм, стандартів та правил стосовно доступності до будівель маломобільних груп населення. На прикладі Чернігівщині хочу сказати, що забудовники починають виконувати ці норми, але загалом є ще багато над чим працювати”, - зауважив він.

“Тому однозначно наша фракція підтримує ухвалення цього законопроекту і ми просимо весь зал сьогодні мобілізуватися і ухвалити його у першому читанні”, - закликав колег Олександр Кодола перед голосуванням.

У свою чергу інший представник фракції “Народний фронт” Генадій Кривошея зауважив, що цей законопроект необхідний не лише особам з інвалідністю, але й іншим маломобільним групам населення.

“Цим законопроектом ми приділяємо увагу не лише людям з інвалідністю, з обмеженими можливостями. Це просто необхідні речі, які мають бути в кожному будинку. Цими пандусами користуються звичайні молоді мами зі своїми дітьми, звичайною коляскою неможливо ніде проїхатися чи піднятися східцями. Дуже хотілося б, щоб всі його (законопроект) підтримали, незалежно від політичних амбіцій і сил”, - заявив народний депутат.

За його словами, ухвалення цього законопроекту в цілому допоможе профільному міністерству законодавчо вимагати від органів місцевого самоврядування вносити в проектну документацію визначені законом вимоги та правила.

Як наголошують автори законопроекту № 6536, необхідність його ухвалення зумовлена тим, що в більшості нормативно-правових актів з питань архітектурної діяльності та будівництва недостатньо чітко викладено положення щодо необхідності врахування потреб осіб з інвалідністю.

“Відповідні положення законодавства та державні будівельні норми містять лише певний комплекс вимог для створення безперешкодного середовища для людей з інвалідністю і стосуються тільки нового будівництва, капітального ремонту та реконструкції. У зв’язку з цим необхідно посилити вимоги щодо забезпечення доступності для осіб з інвалідністю територій населених пунктів, житлових і громадських будинків і споруд та виконання відповідних норм у будівельній, містобудівній та архітектурній діяльності”, - йдеться у пояснювальній записці.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua