«Народний фронт» підтримав законопроект, який підсилить відповідальність нетверезих водіїв (відео)
вівторок, 31 травня 2016, 17:55

Законопроект №4373 підсилить відповідальність тих громадян, які сідають за кермо в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, або під дією лікарських засобів, що знижують увагу чи швидкість реакції.

Про це заявив Перший заступник Голови фракції «Народний фронт», співавтор законопроекту Андрій Тетерук у вівторок, під час виступу в парламенті.

«Дуже важливо розуміти, що ми в мирний час втрачаємо людей на наших дорогах через те, що вони не розуміють своєї відповідальності й сідають за кермо, втрачаючи контроль над керуванням транспортним засобом», - сказав народний депутат.

За його словами, пропонується підсилити відповідальність наступним чином: передбачається, що в перший раз водій за керування в нетверезому стані платитиме штраф розміром у 10200 грн, що складає 600 неоподаткованих мінімумів, та буде позбавлений права керування терміном на один рік.

«Якщо найближчих протягом двох років його знову спіймають на аналогічному порушення, такий водій буде позбавлений права керувати транспортними засобами на три роки, та сплатить уже 1200 неоподаткованих мінімумів – 20400 грн. Якщо протягом п’яти років він знову попадається за кермом нетверезим, такий водій буде позбавлений права керування транспортним засобом терміном на 10 років, а штраф складе 40800 грн штрафу», - пояснив Андрій Тетерук.

«Але це тільки законодавча норма. Я звертаюся до кожного небайдужого українця, який бачить, що водій сідає за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння: втримайте його від такого вчинку і збережіть життя українців. Від такої поведінки страждають наші діти, наші батьки, і кожного дня гинуть українці на дорогах. Ми втрачаємо найголовніше, що повинні цінувати – життя українців», - наголосив представник «Народного фронту».

За підсумком розгляду законопроекту в першому читанні документ підтримали 254 народних депутати.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua