Рада підтримала ініціативу "Народного фронту" щодо здешевлення для українців вживаних авто
вівторок, 31 травня 2016, 13:35

Верховна Рада ухвалила законопроект №3251, завдяки якому українські громадяни зможуть придбати якісні автомобілі іноземного виробництва значно дешевше, ніж раніше.

Про це заявили народні депутати фракції "Народний фронт" Олег Медуниця та Ігор Гузь у коментарях журналістам.

Вони нагадали, що "Народний фронт" раніше ініціював ухвалення закону №4382, яким би скасовувалось 10%-ве ввізне мито на вживані автомобілі, за винятком вироблених у Російській Федерації, а також тих, які можуть ввозитися з окупованих територій України.

"Ми - країна з невеликими доходами на душу населення, однак платимо за авто набагато більшу ціну, аніж ті люди, які отримують високі доходи в Європі. Цей законопроект цю диспропорцію змінює. Тепер наші громадяни можуть купувати якісні недорогі авто з ЄС, ввозячи до України та сплачуючи мінімальне мито, як за нові автомобілі", - сказав співавтор законопроекту Олег Медуниця.

"Це головна інновація, про неї дуже довго говорили в Україні, однак, потужне лобі виробників так званих "українських автомобілів", яке завозило китайські запчастини із Китаю і збирало їх уже на території України, постійно протидіяло нам", - зазначив парламентар.

У свою чергу, народний депутат Ігор Гузь зазначив, що ставка на розмитнення автомобілів в нашій країні, фактично, була одна з найвищих в Східній Європі. Тому громадяни не могли завезти з-за кордону автомобілі за достатньо низькою ціною.

"Це був великий мінус. Тому "Народний фронт" підтримав це рішення і я особисто також", - заявив він.

За його словами, ставка на розмитнення автомобілів з об’ємом двигуна 1 л була 1761 євро, тепер буде лише 63 євро, для дволітрових автомобілів була 4882 євро, буде – 534 євро.

Крім того, народний депутат зауважив, що була ухвалена поправка про те, щоб закон №3251 набував чинності не на початку наступного року, а з дня його підписання.

"Я сподіваюсь, що Президент підпише цей законопроект, і люди зможуть придбати набагато якісніші автомобілі за нижчу ціну, ніж це було до цього. Звичайно, в нашій складній економічній ситуації це є великим плюсом", - резюмував представник "Народного фронту".

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua