"Народний фронт" підтримав зняття недоторканності з Новинського (відео)
четвер, 8 грудня 2016, 12:36

Народні депутати фракції "Народний фронт" підтримали надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата фракції "Опозиційний блок" Вадима Новинського і закликали Генерального прокурора довести цю справу до логічного завершення.

"Я звертаюся до шановного пана Генпрокурора. Ми підтримали вашу кандидатуру, в тому числі і я особисто також. Але я вам хочу сказати, що на кону не лише честь народних депутатів, які мають дотримати свого слова, а й ГПУ, яке має провести епізод по Новинському до суду і логічного завершення", - сказав народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Лапін, виступаючи з трибуни парламенту.

"Я знаю, що по тому негіднику є ще й економічні злочини, в тому числі по розкраданню державних коштів. Тому я вважаю, що варто було би внести всі епізоди", - наголосив Лапін, додавши, що окрім звинувачень про причетність Новинського до справ УПЦ МП варто зайнятися ще й економічними злочинами.

У свою чергу народний депутат "Народного фронту" Ігор Гузь перед голосуванням  порадив виборцям подивитися, хто з депутатів не проголосує за зняття недоторканності з Новинського.

"Я звертаюсь не до присутніх в залі, а до українського народу. В кожного з вас є Інтернет, зайдіть на сторінку Верховної Ради після цього голосування, знайдіть свого депутата, і коли буде перерва в засіданні, візьміть за горло того, хто не проголосує за зняття недоторканності з людини, яка причетна до вбивств Небесної сотні, до війни на Донбасі, до інших печалей. Це депутат Новинський", - заявив Ігор Гузь.

Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканості з народного депутата Новинського. Відповідне подання Генерального прокурора Юрія Луценка підтримали 228 народних депутатів.

Як відомо, Вадим Новинський звинувачується в утриманні під вартою помічника покійного митрополита Володимира – архієпископа Драбинка з метою змусити митрополита відректися від престолу.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua