"Народний фронт" підтримає звернення до країн Євросоюзу про недопущення розширення впливу Росії на газовий ринок ЄС (відео)
вівторок, 1 листопада 2016, 12:16

Фракція "Народний фронт" підтримає постанову "Про звернення Верховної Ради України до парламентів та органів виконавчої влади держав-членів Європейського Союзу стосовно посилення співпраці у галузі енергетичної безпеки та потенційних ризиків реалізації проектів з будівництва транзитних газопроводів в обхід України".

Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Народний фронт" підтримає звернення Верховної Ради щодо недопущення будівництва газогонів в обхід України. Не треба загравати з Росією, треба навпаки продовжувати і розширювати санкції проти країни-агресора. Уроки історії повинні нас вчити", - наголосив він.

Максим Бурбак підкреслив, що внаслідок рішення Єврокомісії розширити доступ Газпрому до газогону OPAL, Україна з 2019 року щороку втрачатиме близько 2 млрд доларів.

"Це рішення суперечить духу третього енергопакету і загрожує інтересам основних транзитерів газу в ЄС, в тому числі України. Це також суперечить принципу Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - зазначив керівник фракції "Народний фронт".

Як повідомлялось раніше, Єврокомісія найближчим часом планує збільшити квоту російського "Газпрому" на прокачку газу трубопроводом OPAL. Таке рішення призведе до зниження обсягів транзиту територією України на 23-27 млрд. кубометрів. Більше того, Кремль отримає додатковий інструмент для газового шантажу країн проти всіх країн Східної та Південної Європи.

"Народний фронт" наголошував, що надання дозволу на додаткові потужності перекачки для "Газпрому" підірве європейську єдність у протидії російській глобальній агресії. Поступки "Газпромові" на внутрішньому ринку Євросоюзу неминуче збільшать залежність цілої Європи від російських енергоносіїв, - а відтак дадуть путінському режиму додаткові можливості для варварського економічного тиску на вільний світ.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua