"Народний фронт" підтримуватиме законопроект, який спростить процедуру залучення інвестицій, - Наталія Кацер-Бучковська
вівторок, 31 травня 2016, 11:01

Ухвалення законопроекту щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій № 2763 дозволить спростити процедуру залучення інвестицій в Україну, стане позитивним сигналом для іноземних інвесторів, а також підвищить позиції України у рейтингу Doing Business.

Про це заявила Голова підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, член фракції "Народний фронт" Наталія Кацер-Бучковська у вівторок у коментарях журналістам.

За словами народного депутата, обов'язкова державна реєстрація іноземних інвестицій – це раритет українського законодавства, який встановлює додаткові обтяжуючи процедури для західних інвесторів, які хочуть інвестувати в українську економіку, але змушені здійснювати низку бюрократичних процедур.

"Це абсолютно непотрібна процедура (обов'язкова державна реєстрація іноземних інвестицій. - Ред.), яка тільки дає можливості для зловживань та корупції. Тому фракція "Народний фронт" буде підтримувати скасування цієї процедури. Я сподіваюсь на підтримку інших фракції також", - заявила парламентар.

Вона повідомила, що сьогодні даний законопроект буде розглядатися у другому читанні.

Кацер-Бучковська зазначила, що ухвалення цього законопроекту дасть можливість спростити процедуру залучення інвестицій в Україну, стимулюватиме цей процес, а також стане сигналом для іноземних інвесторів про те, що держава йде їм назустріч.

"Крім того, цей закон матиме позитивні наслідки для рейтингу України в Doing Business, оскільки є одним з ключових маркерів щодо позиції нашої держави в цьому рейтингу", - додала Наталія Кацер-Бучковська.

Народний депутат також зауважила, що серйозною перепоною для іноземних інвесторів є жорстке валютне регулювання в Україні, тому вони так само очікують на його скасування.

Як наголосила Наталія Кацер-Бучковська, ухвалення законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скасування обов'язковості державної реєстрації іноземних інвестицій № 2763 є "домашнім завданням" для українського парламенту, яке вже рік лежить у стінах Верховної Ради, і тільки зараз, за нового керівництва парламенту, отримало шанс на ухвалення у другому читанні та в цілому.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua