"Народний фронт" підтримуватиме звільнення суддів на позачерговому засіданні Ради, - Андрій Помазанов
середа, 28 вересня 2016, 17:02

Фракція "Народний фронт" буде підтримувати всі постанови щодо звільнення суддів за порушення присяги, розгляд яких заплановано на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради у четвер.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Андрій Помазанов в коментарях журналістам.

"Представники фракції "Народний фронт" будуть одностайно підтримувати всі постанови, які зареєстровані в парламенті щодо звільнення суддів за порушення присяги. А це – 33 проекти постанов, 33 судді, які завтра планують розглядати. Я переконаний, що ці питання повинні бути проголосовані, і всі судді, які не мають права носити звання "ваша честь" і високе звання судді, вони повинні бути звільнені", - наголосив народний депутат.

При цьому Андрій Помазанов зауважив, що залишається відкритим питання, чи збереться з цією метою кворум на позачерговому засіданні парламенту.

На його переконання, це питання мало бути вирішено вже давно, але, на жаль, "політичні чвари та маніпуляції не давали можливості внести це питання на розгляд в зал парламенту".

"Оскільки багато депутатів, які представляють різні фракції, можливо, не хотіли, можливо, мали якісь інші підстави не голосувати за ту чи іншу постанову про звільнення судді. Але я переконаний, що ті народні депутати, зокрема і представники фракції "Народний фронт", які прийшли у парламент після Революції гідності і відстоюють інтереси Майдану, будуть голосувати і вже давно готові це зробити", - наголосив парламентар.

Більше того, як зазначив Андрій Помазанов, для того, щоб у майбутньому подібні питання вирішувалися оперативніше, "українські політики повинні позбутися пережитків минулого, коли одна чи інша політична сила намагається досягти своїх певних інтересів завдяки голосуванню чи неголосуванню за надважливі для громадян України законопроекти чи постанови, як, наприклад, звільнення суддів". 

"Тому завтра ми повинні все ж таки зібратися та проголосувати без жодних скандалів, без жодних інтриг чи політичних тисків. Ми повинні виключно на професійному рівні дослідити кожен проект постанови, дослідити історію кожного судді, оцінити його вчинки і віддати голоси "за" чи "проти" звільнення цього судді", - резюмував представник фракції "Народний фронт".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua