«Народний фронт» підтримує діяльність Володимира В'ятровича та проведення декомунізації Інститутом національної пам'яті, - Микола Княжицький
четвер, 12 травня 2016, 12:03

Фракція «Народний фронт» підтримує діяльність Інституту національної пам'яті та його директора Володимира В'ятровича щодо проведення декомунізації в Україні, мета якої – здобуття справжньої ідеологічної незалежності України.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький в коментарях журналістам.

«Ми 25 років не розвиваємося, тому що не можемо побудувати ефективну країну через те, що маємо проблеми зі самоідентифікацією і розумінням того, що є добре, що погано і де проходить межа між ними, в тому числі межа в історичній правді. Українці, на жаль, все життя були колонією і навіть ідеологічною колонією протягом останніх 25 років. Коли ми маємо вилиці та міста, названі іменами вбивць українського народу – це ненормально! Це нормального громадянина не виховає. Тому я абсолютно переконаний, що те, що робить Володимир В'ятрович - це вкрай корисно і необхідно для української держави», - наголосив він.

Разом з тим Микола Княжицький повідомив, що активний процес декомунізації України, розпочатий Інститутом національної пам'яті, викликає величезний спротив з боку «тих сил, які не бажають справжньої незалежності України, або у тих сил, які по суті є антиукраїнськими, незалежно від того, де ці сили знаходяться».

За словами представника фракції «Народний фронт», до кампанії з дискредитації директора Інституту національної пам'яті залучені навіть деякі західні ЗМІ, в яких були розміщені публікації з використанням непідтвердженої інформації та з некоректними посиланнями на думки нібито «відомих істориків», які насправді виявилися активними діячами лівих чи проросійських рухів.

«Цих форм тиску на директора Інституту національної пам'яті є дуже багато. Зокрема, представники деяких політичних сил в Україні подали на нього до суду. Я абсолютно переконаний, що роль російських спецслужб та російської держави в компрометації В’ятровича дуже велика. Саме тому фракція «Народний фронт» його підтримує і буде підтримувати надалі», - резюмував народний депутат.

Як відомо, Верховна Рада Україна ухвалила сьогодні за основу та в цілому (265 «за») проект постанови про перейменування деяких населених пунктів (№4468) в межах процесу декомунізації України.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua