"Народний фронт" підтримує пакет основних реформ, представлений Лешеком Бальцеровичем та Іваном Міклошем (відео)
вівторок, 18 жовтня 2016, 10:58

Фракція політичної партії "Народний фронт" підтримує пакет основних реформ, представлений Стратегічною групою радників з підтримки реформ в Україні.

Про це заявив під час засідання парламенту у вівторок, 18 жовтня, керівник фракції Максим Бурбак.

Напрацьований план був представлений на засіданні фракції у понеділок співголовами Стратегічної групи радників Лешеком Бальцеровичем та Іваном Міклошем.

Як підкреслив Максим Бурбак, реформатори "визнали, що два роки тому, коли була введена заборона експорту України до Росії, - це був великий удар, який викликав рецесію": "В цих важких обставинах була загроза краху і бюджету, і банківської системи. І завдяки політиці Уряду Арсенія Яценюка цей крах не стався".

"У цьому році починається повільне економічне зростання, яке може бути і повинно бути укріплене реформами, які не є болючими для суспільства. Ці реформи є болючими для груп інтересів, які захищають свої привілеї через депутатів, які сидять в цьому  залі", - наголосив він.

"Але шляху назад немає. Реформи зупинити неможливо. Фракція «Народного фронту» буде підтримувати ініціативи, які йтимуть у продовження реформ уряду Яценюка, який взяв на себе тягар найскладніших і відповідальних рішень", - підкреслив Максим Бурбак. 

Нагадаємо, план із прискорення реформ в Україні  складається з найважливіших кроків, які необхідно здійснити для посилення фіскальної та фінансової стабільності України, зменшення корупції, пришвидшення розвитку середнього бізнесу, поліпшення структури і діяльності державного апарату. До пакету реформ входять пропозиції, що стосуються структури і процедур державного апарату: децентралізація, електронне адміністрування, реформа прокуратури та судової системи, антикорупція. Особливу увагу приділено, зокрема, публічним фінансам і структурним реформам, необхідним для зміцнення економічного зростання, зокрема приватизації, дерегуляції, демонополізації, реформі енергетичного сектору.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua