"Народний фронт" підтримує введення воєнного стану з тими заходами, які сприяють посиленню воєнного потенціалу держави, – Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 26 листопада 2018, 21:29

Фракція "Народний фронт" підтримує запровадження воєнного стану строком на 30 днів з тими заходами, які сприяють посиленню воєнного потенціалу держави.

Про це заявила заступник керівника фракції НФ Вікторія Сюмар на позачерговому засіданні парламенту.

"Наша фракція прийняла рішення дати згоду на впровадження правового режиму воєнного стану строком на 30 днів із можливим його продовження з тими заходами, які в першу чергу сприяють посиленню воєнного потенціалу України і дають можливість захистити українців", – наголосила народний депутат.

Водночас вона закликала не зловживати повноваженнями з обмежень прав громадян.

"Прошу не зловживати з можливістю обмежень прав людини. Закон дуже чітко говорить: повинна бути обґрунтована потреба", – сказала вона.

"Сьогодні й цій залі дуже багато говорили про вибори. Думаю, це недоречно – говорити треба про інше. Треба зафіксувати дві базові позиції. Позиція перша: російсько-українська війна, яка триває чотири з половиною роки, вчора вийшла на новий етап. Тому що росіяни під своїми прапорами накрили вогнем наші судна", – зазначила представник "Народного фронту".

"Позиція номер два – світ стурбований, але головне – налякані українці. І наша з вами задача, і те, чому ми з вами сьогодні прийшли в цей зал, на позачергове засідання – це зробити все, щоб заспокоїти людей", – додала Вікторія Сюмар.

На її думку, цього можна досягти, мобілізувавши всі можливі воєнні ресурси країни, щоб українці почувалися більш захищеними, а українська армія була міцнішою.

"Це – позиція номер один, і ми її категорично підтримаємо", – уточнила народний депутат.

"Друга річ – надзвичайно важливо стабілізувати ситуацію в Азовському морі. Колеги, це – геополітично принципова позиція, і ми з вами маємо бути свідомими: Керченська протока – це шлях українського експорту, це два українські порти – Маріуполь і Бердянськ, які відвантажують товари металургійної промисловості, що є наповнювачем власне українського бюджету. Тому задача росіян – заблокувати Керченську протоку, а нам її треба розблокувати всіма можливими засобами, в першу чергу – дипломатичними", – наголосила Вікторія Сюмар.

Заступник керівника фракції також нагадала, що дуже важливим завданням є повернути захоплених російською стороною моряків в Україну, додому, як і решту українських бранців.

"Ми тим відрізняємося від Росії, що дбаємо про своїх людей", – додала вона.

"Наступне завдання на сьогодні принципово важливе – не допустити хаосу і паніки, бо наші з вами суперечки – не в кабінеті Голови Верховної Ради, а тут, на публіку, посилюють цю паніку. Кому це вигідно? Це вигідно ворогу", – зазначила народний депутат.

"Колеги, якщо ми всіх закликаємо мобілізуватися – давайте мобілізуємось тут самі і почнем цю мобілізацію з цього залу", – підсумувала Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua