"Народний фронт" підтримує євроінтеграційні законопроекти, розроблені в Міністерстві інфраструктури (фото, відео)
понеділок, 4 грудня 2017, 18:01

Фракція "Народний фронт" буде підтримувати ухвалення Верховною Радою євроінтеграційних законопроектів, які були розроблені в Міністерстві інфраструктури.

На цьому наголосив керівник фракції Максим Бурбак під час круглого столу на тему "Обговорення транспортно-інфраструктурних законопроектів стосовно імплементації Угоди про асоціацію з ЄС". У заході також взяли участь міністр інфраструктури, представник партії "Народний фронт" Володимир Омелян та Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі.

"Гармонізація національного законодавства і законодавства ЄС – одне з головних завдань Міністерства інфраструктури. Саме тому в рамках реалізації заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Міністерство приділяє основну увагу розробці первинного законодавства у сферах дорожнього, залізничного, внутрішнього водного транспорту та перевезення небезпечних вантажів", - наголосив Володимир Омелян на брифінгу.

Міністр пояснив, що до парламенту внесено чотири базові законопроекти: щодо експлуатації колісних транспортних засобів, про залізничний транспорт, внутрішній водний транспорт та аудит безпеки доріг.

"Саме цими законами ми імплементуємо більше десятка європейських директив. Сподіваюсь, що інфраструктурний день в парламенті буде успішним", - зазначив міністр.

Голова фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Максим Бурбак наголосив, що саме Уряд Арсенія Яценюка робив все для того, щоб Угода про асоціацію України з ЄС була підписана: "Хочу нагадати, що одну з частин цієї Угоди було підписано Арсенієм Яценюком в 2014 році. Тоді ми взяли на себе зобов’язання гармонізувати законодавство України відповідно до вимог ЄС".

"Що стосується інфраструктурних законопроектів, то, говорячи від імені фракції "Народний фронт", можу запевнити, що ми підтримаємо ці законодавчі ініціативи. Вони імплементують Угоду про асоціацію з ЄС. Ми готові говорити з нашими партнерами по коаліції. Розраховуємо на підтримку, зокрема і з боку БПП", - наголосив він.

Максим Бурбак подякував спікеру за введення тематичних днів у парламенті.

"Це суттєво заглиблює депутатський корпус у проблематику, і я сподіваюсь, що найближчим тематичним днем буде саме день інфраструктури. Ми повинні схвалити ці законопроекти", - додав керівник фракції "Народний фронт".

Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі зазначив, що транспортна сфера  - одна з найважливіших складових Угоди про асоціацію.

"Ви можете бути впевнені, що ЄС підтримує реформи Міністерства інфраструктури. Ми також готові надавати необхідну підтримку транспортному комітету Верховної Ради, аби максимально пришвидшити імплементацію Угоди про асоціацію в найважливішому секторі - транспортному", - додав Хюґз Мінґареллі.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua