«Народний фронт» підтримує законопроект про українську мову, який є вимогою учасників Революції гідності, – Тарас Кремінь (відео)
четвер, 4 жовтня 2018, 14:15

Фракція «Народний фронт» підтримуватиме законопроект №5670-Д, оскільки цей документ є результатом боротьби учасників Революції на граніті, вимогою учасників Революції гідності та відповіддю всім, хто проти українського народу.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Тарас Кремінь з трибуни парламенту.

«Ми спеціально вийшли сюди всією фракцією, щоб звернутися до вас. Ми маємо сьогодні об’єднати парламентський зал, об’єднати український народ, зробити звернення до всіх українців світу з єдиним проханням – у нас немає іншої альтернативи, ніж захистити українську мову в законний спосіб», – заявив Тарас Кремінь.

Він нагадав, що відповідно до Конституції України, державною мовою є українська.

«Відповідно до 10-ї статті Конституції, норми використання української мови повинен регулювати закон. Ми маємо сьогодні прийняти закон, який найбільше відповідає вимогам суспільства, який відповідає запиту академічного середовища», – додав представник «Народного фронту».

«Прийняти закон, який допоможе Збройним Силам України, освіті, науці, телебаченню, охороні здоров’я, усім іншим сферам нашого життя мати інструментарій для провадження ефективної державної політики», – уточнив народний депутат.

Як зазначив Тарас Кремінь, цей документ повинен бути найефективнішим і найзручнішим для всіх, хто хоче вдосконалювати свої знання і бути сильнішим, хто хоче вивчати українську, але в побуті спілкується іншою мовою – мовою національної меншини.

«Це закон, який повинен нам допомогти бути вище своїх політичних амбіцій. Наша фракція буде підтримувати законопроект №5670-д, тому що він об’єднує сесійну залу, тому що він об’єднує український народ, тому що він дає відповідь Московському царству на п’ять століть знищення української мови, тому що він є плечем підтримки розвитку української культури та мистецтва, відповіддю учасникам дисидентського руху. Він є результатом боротьби учасників Революції на граніті, вимогою учасників Революції гідності. Це наша відповідь усім, хто проти українського народу. Ми підтримуємо проект №5670-д. Слава українській мові!», – наголосив Тарас Кремінь.

Верховна Рада ухвалила законопроект №5670-д у першому читанні. 261 - за.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua