"Народний фронт" продовжуватиме наполягати на конфіскації грошей Януковича, - Максим Бурбак (відео)
п’ятниця, 8 липня 2016, 14:50

Законопроект про спецконфіскацію стосується лише грошей Януковича, і "Народний фронт" наполягатиме на їх конфіскації.

Про це заявив Голова фракції Максим Бурбак в ефірі телеканалу "ЕспресоТВ".

"У новому законопроекті про спецконфіскацію (№4890) враховані усі зауваження. Там внесенні всі правки, враховані всі побоювання його критиків", - наголосив він.

Максим Бурбак відзначив, що закон діятиме лише до 1 січня 2017 року і поширюватиметься на осіб, які півроку вже не співпрацюють зі слідством.

"Цей законопроект стосується 1,5 млрд доларів, які понад рік тому уряд Яценюка заарештував, і які зараз знаходяться на рахунках в Ощадбанку", - наголосив Голова фракції.

"Якщо ми не приймемо цей законопроект, в кінці грудня гроші будуть розблоковані. Ми бачимо, хто не голосує і критикує цей законопроект, - вони хочуть повернути ці гроші Януковичу", - сказав Бурбак.

Він також наголосив, що після прийняття законопроекту №4890 буде ініційовано законопроект щодо змін в Державний бюджет 2016 року.

Конфісковані гроші пропонуватиметься розділити наступним чином: 10 млрд грн - на оборону, 10 млрд грн - на відновлення доріг, 2 млрд грн - на продовження реформи Національної поліції, 600 млн грн - на потреби Держприкордонслужби, 300 млн грн - Державній службі з надзвичайних ситуацій на паливо, 2 млрд - на соціально-економічний розвиток областей, 18 млрд грн - на підвищення заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

Максим Бурбак також заявив, що з початку наступного пленарного тижня "Народний фронт" і надалі наполягатиме на прийнятті цього законопроекту та не голосуватиме за інші закони окрім тих, які стосуються підвищення обороноздатності країни.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua