"Народний фронт" пропонує направити частину конфіскованих коштів Януковича на соціальні потреби, - Ігор Алексєєв (відео)
середа, 14 вересня 2016, 16:24

Фракція "Народний фронт" внесла законопроект, яким передбачено надання одноразової грошової допомоги працівникам бюджетної сфери – вчителям і лікарям, а також пенсіонерам у розмірі приблизно 1300-1400 грн за рахунок наповнення Державного бюджету конфіскованими коштами «банди Януковича».

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Ігор Алексєєв у середу в ефірі одного з телеканалів.

«Нами (фракцією "Народний фронт". - Ред) внесено законопроект, який передбачає одноразову доплату бюджетникам: вчителям, лікарям, пенсіонерам. Це 1300-1400 грн.", - повідомив депутат.

"Вимога фракції "Народний фронт" і обов’язок парламенту у найближчі тижні ухвалити закон про спеціальну конфіскацію і забезпечити наповнення Державного бюджету, як щодо оборонних питань, так і щодо соціальних виплат нашим громадянам", - пояснив Ігор Алексєєв.

Крім того, він нагадав, що станом на сьогодні державне оборонне замовлення суттєво недофінансоване.

"Фракція "Народний фронт"  жорстко заявляє про те, що нам потрібно прийняти закон про спеціальну конфіскацію, який передбачає стягнення в дохід державного бюджету більше 50 млрд гривень, які арештовані на рахунках державних банків. Це ті кошти, які пов’язані з колишніми високопосадовцями режиму Януковича", - наголосив він.

Як зазначив парламентар, фракція "Народний фронт" висунула пропозицію, що з цих конфіскованих коштів, як мінімум, 25 млрд грн має піти на фінансування оборонного сектору, а інші 25 млрд грн – на соціальну допомогу найбільш незахищених верств населення.

Як наголошується у пояснювальній записці до законопроекту "Про додаткове фінансування програм соціального захисту населення і обороноздатності країни за рахунок конфіскованих  коштів та коштів, отриманих і спрямованих до державного бюджету від реалізації майна за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення» (№ 5088, автори Л.Денісова, М.Бурбак, О.Горбунов), документом передбачається, що конфісковані  кошти та кошти, отримані від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов’язаного з корупцією правопорушення спрямовуються до спеціального фонду Державного бюджету і розподіляються наступним чином:

- 50 %  коштів, що надійшли до бюджету, спрямовуються до цільового фонду для забезпечення оборони і безпеки держави і розподіляються шляхом внесення відповідних змін до Державного бюджету України на фінансування заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки країни;

-  50 % коштів, що надійшли до бюджету, спрямовуються на надання державної допомоги у зв’язку із зростанням цін та тарифів на житлово-комунальні послуги, зокрема, у розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність:

особам, яким пенсії обчислюються з урахуванням абзацу першого частини першої статті 28 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне забезпечення";

іншим одержувачам пенсійних виплат, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсії, та інвалідам, розміри пенсійних та інших виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат, встановлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною, не досягають розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Крім того, надання державної допомоги у розмірі прожиткового мінімуму також запропоновано для працездатних осіб – працівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, крім одержувачів пенсій та державної соціальної допомоги.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua