"Народний фронт" пропонує спрямувати кошти від спецконфіскації на армію та соціальні потреби, - Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 6 вересня 2016, 12:57

Належне забезпечення потреб армії є запорукою майбутнього для України як незалежної держави, а не васала Російської Федерації.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у коментарях журналістам.

"Наш головний пріоритет на сьогодні - це армія. Я особисто не дуже згоден із цифрою 3% ВВП на оборону, озвучену сьогодні в щорічному посланні Президента. Це означає, що ми знижуємо головний пріоритет, який за два роки ми неймовірно тяжкими зусиллями забезпечували 5% фінансуванням від нашого ВВП. Саме це дозволило нам на сьогодні мати такі Збройні Сили, які тримають оборону, таку Національну гвардію та Національну поліцію, таку СБУ та інші силові підрозділи, які майже на 100% здатні попередити здійснення терористичних актів", - сказав Тетерук.

Разом із тим народний депутат висловив сподівання, що на нинішній сесії буде ухвалено закон про спеціальну конфіскацію арештованих коштів Януковича, який дозволить забезпечити належне фінансування безпеки та оборони.

"Позиція "Народного фронту" є послідовною і правильною, вона направлена на те, аби забезпечити нашу обороноздатність та утримати російську військову агресію. Яскравим прикладом правоти нашої позиції є якраз промова Президента, в якій він наголосив, що спецконфіскацію треба приймати. Тобто, це підтверджує, що "Народний фронт" і Арсеній Яценюк проводять правильну політику, і саме завдяки нашій правильній політиці ми тримаємо ситуацію", - заявив Тетерук.

"Я щиро сподіваюся, що народні депутати дотримаються державницької позиції і дослухаються поради Президента у виступі та внесуть свої правки до закону таким чином, аби змінити свої внутрішні переконання щодо цього закону та, врешті, внести його до сесійної зали", - додав перший заступник голови фракції "Народний фронт".

Андрій Тетерук також підкреслив, що учора на засіданні фракції було вирішено, що половина конфіскованих коштів піде на потреби силового блоку, а іншу частину коштів буде спрямовано на соціальні стандарти. 

"В тому числі обговорювалась можливість виплати одноразової допомоги для соціально незахищених верств населення, аби зменшити навантаження на бюджети таких родин та приділити їм увагу з боку держави", - пояснив представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua