“Народний фронт” розробив юридичний механізм відбору кандидатів в антикорупційні судді, – Максим Бурбак (відео)
середа, 23 травня 2018, 20:20

Принципова позиція фракції “Народний фронт” у законопроекті про Вищий антикорупційний суд – це врахування рекомендацій Венеційської комісії.

Про це в ефірі одного з телеканалів наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

“Венеційська комісія надала свої рекомендації про експертне середовище. Це було подано відповідними правками “Народного фронту”. Ми будемо стояти на тому, щоб їх було прийнято. І це також стосується міжнародної ради експертів”, - наголосив він.

“На етапі допуску кандидатів до конкурсу суддів міжнародна рада експертів може проаналізувати кожного кандидата на його відповідність по ознакам доброчесності. Тобто, його декларація чи кримінальні притягнення“, - наголосив Максим Бурбак.

Він відзначив, що важливим аспектом є недопущення повторення ситуації, яка склалась з переатестацією суддів - коли ті, що судили майданівців, поновилися на посадах. За словами Максима Бурбака, народні депутати фракції розробили юридичний механізм ретельного відбору кандидатів.

“Міжнародна рада експертів дає негативний висновок. Кандидат, а це його право, оскаржує це рішення у ВККС (Вища кваліфікаційна комісія суддів. – Ред.). ВККС повертає його назад до міжнародної ради експертів. І тут ми опиняємось в ситуації, коли цю поправку ще не погодили - як буде долати рішення ВККС міжнародна рада експертів. Дві третини, три чверті (голосів експертів. – Ред.) – це вже питання дискусії, яка буде завтра відбуватися в сесійній залі”, - зазначив керівник фракції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua