"Народний фронт" вимагає політичної відповідальності "Самопомочі" за неприпустимі висловлювання щодо ЗСУ (відео)
п’ятниця, 8 вересня 2017, 11:08

Фракція “Народний фронт” вимагає політичної відповідальності партії “Самопоміч” за неприпустимі висловлювання представника їх фракції, віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд щодо нібито незаконності перебування Збройних Сил України в зоні АТО.

Про це заявив заступник керівника фракції, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Юрій Береза під час виступу у Верховній Раді.

Він нагадав, що у середу, 6 вересня, під час засідання Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони “одна з найвищих посадових осіб української держави - віце-спікер парламенту дозволила у бік української армії деякі слова”, а саме - Оксана Сироїд заявила, що “Збройні Сили України нібито незаконно перебувають в зоні АТО”.

Як розповів Юрій Береза, після цих слів до нього “почали телефонувати хлопці з передової та питати: “Ви що там, подуріли у Верховній Раді? До чого ви вже договорилися?”.

Я хотів би спитати сьогодні у фракції, яка делегувала віце-спікера, про те, що це божевілля однієї особи чи це божевілля вашої партії і фракції? Скажіть, будь ласка”, - обурено запитав народний депутат.

Український солдат, український доброволець, який віддав життя, починаючи з 2014 року, на території Донецької і Луганської областей... Ви знаєте, “Самопоміч”, найбільше радіє з цього п'ята колона. Вони вам зараз аплодують - п'ята колона - за те, що ви зробили. П'ята колона буде говорити про те, що український солдат вбиває мирних громадян, п'ята колона буде говорити про те, що “Вова - це гарно для України”. Вони вже це говорять і чекають реваншу. І от реванш починається із заяв вищих посадових осіб”, - наголосив заступник керівника фракції “Народний фронт”.

У зв'язку з цим Юрій Береза заявив, що політична партія “Самопоміч” має дати політичну та моральну оцінку цьому виступу.

За його словами, цей виступ наразі тиражується всіма центральними російськими ЗМІ в тому контексті, що “українська держава не відбулася, що в українській державі немає порядку, що в українській державі немає українського парламенту”.

Схаменіться! Якби не ті хлопці, які захистили Україну у 2014-2017 роках, якби не ті хлопці, які зараз сидять в окопах, ви б не сиділи зараз в парламенті, в мирному місті Києві. Чи, можливо, ви так само, як п'ята колона, чекаєте, коли прийде Путін? Путін не прийде. Чи, можливо, для вас - чим гірше, тим краще?” - запитав парламентар.

Він також звернувся до Оксани Сироїд з вимогою вибачитися за її слова.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua