"Народний фронт" вимагає пояснень через листування міністра з керівництвом "Росатома"
вівторок, 10 липня 2018, 16:17

Фракція «Народний фронт» вимагає пояснень стосовно листування міністра енергетики та вугільної промисловості України Насалика з керівництвом «Росатом». Зокрема, йдеться про лист щодо відновлення двосторонніх відносин та низки спільних проектів між міністерством та російською державною компанією.

Ми хотіли б почути, чи насправді міністр Насалик надсилав такого листа керівництву компанії «Росатом». Закликаємо Кабінет міністрів України провести службове розслідування. У випадку підтвердження цього факту вимагаємо викликати Насалика до Верховної Ради України для надання особистих пояснень парламентарям. Так само звертаємося до фракції Блоку Петра Порошенка дати оцінку діям міністра, який потрапив до уряду за квотою цієї політичної сили.

«Народний фронт» послідовно вимагає зміцнення енергетичної незалежності України, розширення санкцій проти Росії, згортання співпраці з ворожою державою і стратегічну переорієнтацію української економіки на тісну співпрацю у сфері енергетики з країнами ЄС і НАТО.

Уряд Арсенія Яценюка і Верховна Рада України ще в 2014-2015 роках ухвалили однозначні рішення про неухильне скорочення російської монополії на внутрішньоукраїнському ринку ядерного палива.

Уряд Яценюка уклав угоду про розширення імпорту палива від американської компанії Westinghouse Corp, завдяку чому цей імпорт зріс уп’ятеро. Цей курс на ядерну незалежність від Москви ніхто не скасовував.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua