"Народний фронт" вимагає продовження люстрації, - Ігор Алексєєв (відео)
вівторок, 14 червня 2016, 13:18

Фракція "Народний фронт" наполягає на необхідності ухвалити законопроект  про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади №2695, чим продовжити процес люстрації в країні.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Ігор Алексєєв під час брифінгу у парламенті.

Він зазначив, що цей законопроект був зареєстрований понад рік тому і був розроблений з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії.

"Фракція "Народний фронт", депутати якої є співавторами цього законопроекту, вимагає, щоб цей законопроект був невідкладно розглянутий і ухвалений у стінах парламенту. Процедура люстрації у жодному разі не повинна бути згорнута. Фракція "Народний фронт" буде однозначно контролювати процедуру люстрації і зробить усе можливе, щоб не допустити  згортання тих люстраційних процесів, які зараз тривають в країні", - наголосив Ігор Алексєєв.

Він нагадав, що на минулому тижні Конституційний Суд вчергове розглядав позов народних депутатів фракції "Опозиційний блок", які вимагають визнати неконституційним закон "Про очищення влади".

Ігор Алексєєв при цьому додав, що "всі чудово розуміють мотивацію скасування люстраційних процесів", оскільки внаслідок процедури люстрації в Україні протягом останніх двох років було звільнено близько однієї тисячі вищих посадових осіб, які працювали за часів режиму Януковича. Ще декілька тисяч сховалися від процедури люстрації, звільнившись з відповідних посад.

"І за цим законом ("Про очищення влади", – ред.) ці люди протягом найближчих десяти років не зможуть перебувати на державній службі", - зауважив він.

Враховуючи це, народний депутат зазначив, що суспільство дуже стурбоване ймовірністю скасування люстраційного закону.

"Для фракції "Народний фронт" процедура люстрації та ті процеси, які були започатковані, є надзвичайно актуальними. Цей процес ми свого часу започаткували, проголосувавши за відповідний законопроект. Тому ми обов’язково маємо довести його до логічного завершення", - резюмував парламентар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua