"Народний фронт" вимагає профінансувати армію і державне оборонне замовлення, - Вікторія Сюмар (відео)
вівторок, 14 червня 2016, 11:09

Фракція "Народний фронт" вимагає від парламенту підтримати на цьому пленарному тижні законопроект, який дозволить профінансувати державне оборонне замовлення та Збройні Сили України завдяки поверненню до Державного бюджету коштів, вкрадених Януковичем та його поплічниками.

Про це заявила заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету ВР з питань інформаційної політики та свободи слова Вікторія Сюмар під час виступу з парламентської трибуни.

Вона зазначила, що минулого тижня Комітет з питань інформаційної політики та свободи слова провів виїзне засідання в зоні АТО. Також члени комітету відвідали "сіру зону" біля лінії розмежування і "були вражені тим, що там побачили".

"Що ви сьогодні вночі робили? Спокійно спали? А вони (бійці ЗСУ, - ред.) 40 разів піддавалися артилерійським обстрілам! Сьогодні зранку вони стоять на блок-постах та виконують накази своїх керівників. Там чоловіки, які думають, як втримати Авдіївку і завойований полігон, а ви думаєте про те, як вам у четвер полетіти в Париж на футбол!", - обурилася заступник керівника фракції, звертаючись до депутатів.

"Тому фракція "Народний фронт", яка завжди демонструвала дисципліну в цьому залі, сьогодні буде голосувати за закони, які потрібні нам для співпраці з МФВ, аби підтримати Прем’єр-міністра, який сьогодні відстоює інтереси України в США для того, щоб наша країна отримала підтримку. Але надалі ми вимагаємо - і це наша жорстка вимога - профінансувати оборонне замовлення", - підкреслила вона.

Вікторія Сюмар при цьому зауважила, що оборонне замовлення у цьому році може бути профінансоване з Державного бюджету лише за рахунок коштів, які мають бути конфісковані у Януковича і його оточення.

"Але саме через те, що в цьому залі дуже багато людей, які хочуть повернути кошти Віктору Федоровичу, а не дати їх на армію, цього не відбувається і цей закон не приймається", - додала вона.

Народний депутат повідомила, що попередній законопроект щодо повернення вкрадених Януковичем активів був відкликаний через деякі претензії, але сьогодні він буде знову внесений до парламенту.

"Далі у нас є три дні. За три дні солдати цілі полігони відстоюють, цілі села відвойовують, а  нам за три дні можна зробити закон. У середу усі пропозиції внести на комітеті, а в четвер проголосувати. Це наша жорстка вимога!", - підкреслила Вікторія Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua