«Народний фронт» вимагає розгляду законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування»
середа, 13 січня 2016, 12:34

Реформування публічної служби не є можливим без прийняття в цілому нової редакції Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Про це заявила депутат фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Олена Бойко.

У своїй заяві депутат нагадує, що з 1 травня набуває чинності Закон України «Про державну службу», покликаний принципово оновити кадровий потенціал державного управління. Уряд, як автор законопроекту, ставить на меті формування нової, ефективної, професійної  публічної служби.

«Урядовий законопроект 2489 прийнято за основу Верховною Радою України ще 23 квітня 2015 року. Натомість робоча група профільного комітету не змогла розпочати роботу по підготовці тексту до другого читання з огляду на те, що відпрацьовувались концептуальні положення суміжного закону – «Про державну службу». І наразі після його прийняття  надзвичайно актуальним є оперативна робота над законопроектом «Про службу в органах місцевого самоврядування». Якщо ми зволікатимемо з прийняттям цього закону – у травні матимемо правові колізії у системі публічної служби», - наголосила народний депутат.

Олена Бойко зауважує, що в новому законі «Про службу в органах місцевого самоврядування» за аналогією із законом «Про державну службу» уточнюється сфера дії закону та уніфіковується класифікація посад службовців. Водночас закон вирішує питання політичної неупередженості, уточнює вимоги до претендентів на посади та самих службовців. Також, зазначає народний депутат, закон вводить обов`язковість конкурсного добору (крім виборних посад) та удосконалює систему проходження служби.

«Чинний закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» не відповідає вимогам сьогодення, не забезпечує відкритість, професіоналізм публічної служби і не узгоджується з принципами проходження публічної служби, закладеними у новоприйнятому законі «Про державну службу»», - констатувала Олена Бойко.

В умовах оголошеної децентралізації та реформування системи державного управління надзвичайно важливою є увага до місцевого самоврядування та служби в органах місцевого самоврядування.

Член Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування закликала колег - народних депутатів взяти  активну участь у підготовці законопроекту 2489 до другого читання.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua