"Народний фронт" вимагає розширення санкцій проти Росії, - Хміль
понеділок, 4 липня 2016, 12:05

Україна має постійно продовжувати й розширювати санкції проти Російської Федерації, як це робив Кабмін Арсенія Яценюка.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту" Михайло Хміль, коментуючи указ Путіна про посилення економічних санкцій РФ проти українського транзиту до Середньої Азії.

"Насамперед, діючі санкції України проти Росії треба продовжувати на наступний рік. Мінекономрозвитку минулого тижня вже вийшло з такою пропозицією. Кабмін має якнайшвидше ухвалити таке рішення", - наголосив він.

"Ці санкції запроваджені минулого року урядом Яценюка - і відтоді гібридна агресія Москви проти України наростає, в усіх формах. Тривають військове вторгнення на Донбасі, анексія Криму, інформаційна агресія. Тепер Путін продовжив і розширив торгівельні санкції, накладені за те, що Україна насмілилася створити зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Отже, наші санкції до агресора треба продовжувати й розширювати", - сказав народний депутат.

Діючий уряд, вважає він, повинен запровадити й додаткові санкції для економічного тиску на Росію.

"Кабмін Яценюка за два роки своєї роботи постійно збільшував санкційний тиск на Кремль. Нинішній уряд повинен підтримувати цей темп економічної протидії агресору. Для початку, необхідно розглянути плани нових заходів проти Москви, які обговорювалися і готувалися ще попереднім Кабміном", - зауважив Хміль.

Як відомо, президент Російської Федерації Путін підписав указ №319 від 1 липня про запровадження додаткових обмежень щодо транзиту українських товарів через територію РФ. Йдеться про постачання товарів походженням з України до Республіки Казахстан і до Киргизької Республіки. Також введена повна заборона транзиту товарів, що підпадають під дію російського ембарго та на які в РФ застосовуються ставки ввізних мит, відмінні від 0.

У Мінінфраструктури України в зв’язку з цим попереджають, що ці обмеження можуть тимчасово викликати повну зупинку транзиту товарів з України через територію РФ не лише до Казахстану й Киргизстану, але й до третіх країн.

30 червня заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська заявила, що Міністерство пропонує продовжити ембарго України щодо російських продуктів харчування до кінця 2017 року і готове винести це питання на засідання уряду.

Раніше, Україна із 10 січня 2016 року заборонила ввезення на свою територію низки товарів, що походять з Російської Федерації. Серед цих товарів були харчові продукти, певна промислова продукція та засоби гігієни, а також залізничне обладнання.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua