Максим Бурбак звернувся до голів фракцій щодо створення ТСК стосовно агентів держави-агресора: Кожен має сказати - він із Україною чи з Медведчуком (відео)
четвер, 20 грудня 2018, 16:31

Фракція "Народний фронт" наголошує на необхідності створення Тимчасової слідчої комісії для розслідування фактів втручання у виборчий, політичний процес та інформаційний простір України Російською Федерацією та громадянами України, пов'язаними з владою держави-агресора, зокрема Віктором Медведчуком.

По це з трибуни парламенту вкотре наголосив керівник фракції Максим Бурбак, нагадавши головам парламентських фракцій про необхідність виділення представників для роботи в ТСК.

"Як голова фракції "Народний фронт", я надіслав листи до колег-голів демократичних фракцій із пропозицією делегувати до ТСК своїх представників. Сьогодні від імені нашої політичної сили хочу ще раз закликати до невідкладного формування комісії. Часу у нас з вами немає. А головне – часу немає у країни", - підкреслив Максим Бурбак.

Він зазначив, що з 22 грудня відраховуватиметься 100 днів до першого туру виборів Глави держави.

"У період зміни Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройними Силами законодавчий орган країни зобов’язаний стати основою стабільності і захисту виборчого процесу, який буде перебувати під прицілом ворожих спецслужб з метою дестабілізації держави, спотворення результатів виборів на користь російського реваншу", - наголосив керівник фракції.

"Ми не повинні плекати ілюзій, саме у цей виборчий час ворог буде найбільш небезпечний. Чи може Кремль засилати Боширових і Петрових замість Солсберецьких шпилів роздивлятися стіни Софії і пам’ятник Володимиру? Чи може Росія, яка намагалася вплинути на вибори у США, вчинити те саме з Україною, проти якої четвертий рік веде війну і території якої окупувала? Чим може Кремль дестабілізувати кордони нашої країни з огляду на концентрацію у прикордонних областях Росії величезних військових ударних груп? Відповіді на ці питання очевидні – так! І влада в Україні повинна бути готова до будь-яких сценаріїв", - підкреслив Максим Бурбак.

Він наголосив, що парламент, як представницький орган, повинен якнайшвидше знешкодити легітимно діючу агентуру у середині країни: "Агентуру, яка обросла впливовими зв’язками, суперприбутковим нафтовим бізнесом, телеканалами з абсолютною свободою вести  інформаційну гібридну війну проти України".

"Ми повинні нейтралізувати путінський жупел у самому серці країни, ворожий штаб, який всі ці роки, отримуючи вказівки напряму з Москви, працював у неукраїнських інтересах. Не у підпіллі, не ховаючись у лісах і болотах, а відкрито і нахабно, винаймаючи офіси у центрі столиці і літаючи напряму до Путіна за інструктажем. На чолі цієї агентури стоїть кум і агент Путіна Медведчук", - підкреслив керівник фракції.

Максим Бурбак звернувся особисто до голів фракцій дати у залі відповідь, чи будуть вони голосувати за створення ТСК по Медведчуку.

"Я свідомо назву імена голів фракцій - пана Герасимова, пана Березюка, пана Ляшка, пані Тимошенко - для того, щоб у відповідності до регламенту головуючий міг їм надати слово для репліки. Щоб кожен міг сказати: він з Україною, чи з Медведчуком? Чи буде голосувати за створення ТСК по Медведчуку, чи ні", - сказав керівник фракції НФ.

Він також навів приклад поведінки новозеландської пташки у разі небезпеки.

"Розповім про пташку, яка живе у Новій Зеландії. Називається какАбо. Вона унікальна абсолютною нездатністю помічати небезпеку. Коли до неї крадеться хижак, вона вміє лише притискатися до землі. Сьогодні ця дивна пташка внесена у Червону книгу, як вимираючий вид", - зазначив Максим Бурбак.

"Щиро хочу, щоб ця історія не була про жодного з нас, політиків, від яких залежить доля країни. Вірю, що лідери демократичних фракцій нашого парламенту, бачать небезпеку, а тому розраховую на чесну відповідь про підтримку ТСК щодо розслідування діяльності Медведчука", - резюмував керівник фракції НФ.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua