"Народний фронт" вимагає створити ТСК з розслідування втручання Росії у вибори в Україні, – Максим Бурбак (відео)
вівторок, 15 січня 2019, 11:21

Верховна Рада України повинна створити Тимчасову слідчу комісію щодо розслідування втручання у вибори в Україні Росії та пов’язаних з нею українських громадян.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

"Народний фронт", як провідна державницька сила у парламенті, виступає гарантом законності та безпеки виборів. Відтак наголошуємо на невідкладних кроках, які має зробити держава в цій сфері. "Народний фронт" вимагає створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо розслідування фактів втручання у вибори з боку Росії та громадян України, з нею пов’язаних", – заявив Максим Бурбак.

"Ця комісія, зокрема, має розслідувати джерела фінансування пропутінських ЗМІ. Йдеться про телеканали, які називаються українськими, але неприховано працюють на капітуляцію перед Росією, обливають брудом українських військових, відбілюють терористів. Звісно, ТСК не обмежиться ані Медведчуком, ані фірмами його приказчиків. Проте "переговорник Путіна" має бути пріоритетом парламентської ТСК", – пояснив він.

Керівник фракції "Народний фронт" закликав голів інших фракцій підтримати проект постанови про ТСК, який вноситься "Народним фронтом", і надати своїх кандидатів до складу комісії.

"На сьогодні свої пропозиції подала лише одна фракція", – сказав Максим Бурбак.

"Це принципове питання. Маємо захистити волевиявлення українців від Кремля. Коли державні органи не реагують, це повинні зробити ми, парламентарі", – наголосив керівник фракції.

"Водночас, "Народний фронт" вимагає від СБУ й Генпрокуратури притягнути до відповідальності Віктора Медведчука, дати правову оцінку його стосункам із країною-агресором. Зокрема, вимагаємо ясності щодо політичного статусу Медведчука в Україні. Як виявилося зі слів президента, кум Путіна є, цитую, "представником Путіна на переговорах". Колеги, тут є серйозні правові запитання", – зазначив Бурбак.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua