«Народний фронт» вимагає від фракції БПП офіційно висунути нову кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, - Вікторія Сюмар
понеділок, 11 квітня 2016, 22:46

Фракція «Народний фронт» вимагає від фракції «Блок Петра Порошенко» офіційно висунути нову кандидатуру на пост прем’єр-міністра України, а також закликає усі демократичні проєвропейські політичні сили парламенту взяти на себе відповідальність за долю держави та приєднатися до формування парламентської коаліції та Уряду.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар у понеділок ввечері в інтерв’ю журналістам за результатами засідання фракції.

Вона зазначила, що на засіданні було ще раз підтверджено рішення, що «Народний фронт» готовий приєднатися до коаліції під кандидатуру прем’єр-міністра, запропоновану фракцією «Блок Петра Порошенко», якою до останнього моменту був Володимир Гройсман.

При цьому вона зазначила, що новини, які сьогодні ввечері доходили, «немов з поля бою», із засідання фракції «Блок Петра Порошенка» про відмову Гройсмана очолити Кабінет міністрів «відверто шокували усіх депутатів «Народного фронту», включно з  Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком».

«Адже ми досягнули усіх попередніх домовленостей  про склад Уряду і коаліції як з «Блоком Петра Порошенка», так і з самим кандидатом Володимиром Гройсманом. У «Народного фронту» не лишалося жодних протиріч з цим кандидатом і ми готові були до результативного голосування щодо призначення нового прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Оскільки ми вважаємо, що політична криза в країні явно дуже серйозно затягнулася, і в такій ситуації країна під час війни довго існувати не може», - заявила вона.

Сюмар вкотре нагадала, що нинішня «криза» була штучно створена і створена не «Народним фронтом».

«Народний фронт» готовий підставити плече нашим партнерам, аби конструкція постмайданної влади сьогодні не розвалилася. Але ситуація на зараз виглядає мало втішною. Тому ми закликаємо сьогодні як «Блок Петра Порошенка» запропонувати нову кандидатуру на посаду прем’єр-міністра, так і закликаємо інші політичні сили демократичного спрямування усвідомити відповідальність за ситуацію в країні та перестати гратися в гру під назвою «а ми тут постоїмо збоку, поки вас буде завалювати проблемами» і висувати ті кандидатури, які готові взяти на себе відповідальність», - наголосила заступник голови фракції.

При цьому вона додала, що «Народний фронт» готовий одразу розглянути кандидатури до нового Уряду.

Вікторія Сюмар також нагадала про серйозну загрозу реваншу проросійських сил, зокрема колишніх «регіоналів», у разі призначення позачергових виборів до парламенту.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua