"Народний фронт" вимагає від Генпрокуратури та СБУ розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука (відео)
вівторок, 4 вересня 2018, 12:59

Фракція "Народний фронт" звернулася з парламентської трибуни до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України з закликом провести розслідування щодо антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука.

Член фракції Андрій Левус нагадав, що у 80-ті роки Медведчук, будучи адвокатом українського поета і патріота Василя Стуса, який помер рівно 33 роки тому, фактично підтримав звинувачення репресивної радянської прокуратури щодо політв’язня.

"І зараз ця людина, яка протягом кількох десятиліть незалежності України є локомотивом проросійських ідей в Україні, людина, яка відкрила двері російській агресії в Україні, людина, яка проголошувала гасла федералізації, двомовності, антиєвропейські гасла, зараз досі почувається вільно в країні, яка пережила Революцію гідності та втратила тисячі громадян від рук російського агресора", – наголосив Андрій Левус.

За його словами, два роки тому багато народних депутатів підтримали звернення представників "Народного фронту" до Генерального прокурора, щоб розслідувати антиукраїнську діяльність Медведчука.

"Але віз і нині там. Навіть більше – Медведчук тепер публічно повертається в політику, він купив "112 канал", – обурився народний депутат.

"До речі, звертаюся до депутатів, які ще мають принаймні дещицю сумлінності та патріотизму із закликом бойкотувати "112 канал", NewsOne, Інтер - всі канали, що належать проросійським олігархам та продовжують робити усе, аби Україна стала частинкою Російської імперії. Якщо у вас є совість, ви не повинні брати участі в маніпуляціях цих "вата-ТБ", – додав Андрій Левус.

"Зараз ми закликаємо Генерального прокурора та Службу безпеки України здійснити всі необхідні  заходи щодо розслідування антиукраїнської діяльності Віктора Медведчука. Ми вважаємо, що той факт, що він має змогу вільно здійснювати свої антиукраїнські дії в українській політиці, є не лише викликом здоровому глузду, а й плювком на могили і Стуса, і тисяч українських патріотів, які загинули від рук російського агресора, починаючи з 2014 року", – наголосив представник "Народного фронту".

"Звертаюсь, перш за все, до патріотичних фракцій парламенту. Ми з вами пройшли Майдан, ми зараз несемо відповідальність за цю країну. Давайте забудемо про протиріччя, що існують між нами, особливо напередодні виборів, і зосередимось над тим, щоб зупинити реванш тих, хто відверто підтримує агресора та нехтує всім українським. Зараз вони готуються до того, щоб повернути собі владу, змінити зовнішньополітичний курс та забрати нашу незалежність. Давайте не будемо гратися з ними в ігри, домовлятися і таке інше, а об’єднаємся навколо наших основних цінностей та зупинимо реванш", – підсумував Андрій Левус.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua