"Народний фронт" виступає за розірвання всіх угод з Росією, які вона порушила, - Максим Бурбак (відео)
четвер, 6 грудня 2018, 14:44

Фракція "Народний фронт" підтримала законопроект про припинення дії договору про так звану дружбу з Росією.

Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак.

"Народний фронт", безумовно, підтримує рішення про припинення дії Великого договору з Росією у зв’язку із зухвалим порушенням Москвою його принципів, норм і положень. Внесення такого рішення відбувається за нашою ініціативою і повністю відповідає національному законодавству. Хочемо бачити нашу зовнішню політику чіткою, ясною - такою, яка не містить подвійних стандартів", - наголосив він.

Максим Бурбак підкреслив, що протягом останніх років саме "Народний фронт" наполягав і забезпечував ключові і прохідні рішення української зовнішньої політики.

"Не можна протидіяти Росії і водночас торгувати з нею, надавати можливість безперешкодного в’їзду її агентурі чи підтримувати дипломатичні відносини. Треба дотримуватися єдиних і зрозумілих принципів", - підкреслив керівник фракції.

Він наголосив, що "Народний фронт" виступає за розірвання всіх угод з Росією, які вона порушила. У тому числі й договору про спільний статус Азовського моря.

"Від травня Москва проводить щоденну агресію на морі. Україні належить не лише право безперешкодного проходу Керченською протокою, але й Керч! Керч - українська земля! Крим - українська земля! Якщо так званий договір про спільне використання не допомагає деокупації Керчі, деокупації Криму, не заважає блокаді Маріуполя - навіщо цей так званий договір?",  - підкреслив Максим Бурбак.

Керівник фракції також додав, що "Народний фронт" пропонує впровадження додаткових санкцій щодо Росії через її морську агресію та блокування азовських портів.

"Арсеній Яценюк вийшов з цією ініціативою ще наприкінці травня. Росію треба не заспокоювати, а змушувати до виконання міжнародних угод. Змушувати, щоб вона залишила територію України", - підкреслив Бурбак.

Він наголосив, що "Народний фронт" також вимагає притягнення до кримінальної відповідальності Медведчука і негайне позбавлення його будь-яких, хоч би й напівформальних, статусів "переговорника від України".

"Не бачимо смислу в збереженні дипломатичних  відносин з агресором. Жодних підстав зберігати ці відносини немає. Події останніх 4-х років показали, що консульський захист просто не працює в путінській імперії", - наголосив керівник фракції.

"Шановні колеги, давайте зробимо відповідальні кроки - і раз за разом відрізаємо останні нитки, які нас нібито пов’язують зі "старшим братом". У нас на Сході лише вороги, і наші партнери - на Заході", - резюмував Бурбак. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua