Максим Бурбак: "Народний фронт" виступає за зняття депутатської недоторканності (відео)
понеділок, 10 липня 2017, 12:17

Фракція "Народний фронт" виступає за зняття абсолютної депутатської недоторканності в теперішньому вигляді. Імунітет повинен бути лише щодо політичної діяльності.

Про це під час Погоджувальної ради наголосив керівник фракції Максим Бурбак.

"Народний фронт" виступає за зняття депутатської недоторканності, ми проголосували за зміни в Конституцію в першому читанні максимальною кількістю голосів. Ми переконані, що парламент - творець законів і контролер від імені народу. Тому парламентарі повинні мати імунітет лише щодо своєї політичної діяльності", - підкреслив Максим Бурбак.

Він також наголосив, що законодавче врегулювання питання недоторканності повинно розглядатись в комплексі зі змінами до Конституції, реформою судової гілки влади та іншими змінами.

"Імунітет не повинен бути індульгенцією на вчинення протиправних дій для високопосадовців, а також і виправданням для антикорупційних органів про неспроможність напрацювання повноцінної доказової бази. Але питання недоторканності повинно розглядатись в комплексі зі змінами до Конституції, кадровим оновленням і реформою судової гілки влади та іншими змінами до законодавства. Для того, щоб привести інститут недоторканності високопосадовців до рівня, який існує в розвинутих державах", - наголосив керівник фракції.

Максим Бурбак також додав, що законодавчо вирішити це питання необхідно під час роботи парламенту цього скликання. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua