"Народний фронт" вшанував пам'ять жертв політичних репресій по всій країні (ФОТО)
неділя, 19 травня 2019, 16:54

У неділю, 19 квітня, Арсеній Яценюк і народні депутати фракції "Народний фронт" взяли участь у церемонії вшанування пам'яті жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили".

Арсеній Яценюк підкреслив, що нині - День пам'яті великої трагедії української нації, "коли московський більшовицький режим винищував інтелігенцію, винищував розум і душу України".
 

"Ми прийняли рішення про відновлення історичної справедливості. І зараз цю історичну справедливість треба захищати. Сталін, як і Гітлер, - це злочинці. Російський більшовицький режим знищував Україну. А послідовники Сталіна, які сьогодні сидять у Москві у вигляді путінського режиму, продовжують далі це робити", - сказав він.

Також представники "Народного фронту" в усіх областях України взяли участь у заходах з вшанування пам’яті жертв репресій комуністичного режиму.

"Це ще одна дуже трагічна сторінка історії, в яку вписано мільйони імен невинно загублених, закатованих і репресованих наших співвітчизників. Пам’ятаємо про кожного", – сказав народний депутат Олександр Горбунов у Кропивницькому під час вшанування пам'яті загиблих.

У Чернівцях представники обласного осередку політичної партії "Народний фронт" взяли участь у спільному молебні та траурному мітингу з нагоди вшанування пам’яті жертв політичних репресій.

Представники "Народного фронту" Черкащини також долучилися до заходів з нагоди вшанування пам'яті жертв політичних репресій.

Партійці Київщини взяли участь у заходах до Дня пам'яті жертв політичних репресій, що відбулися в місті Біла Церква. Разом з громадськістю вони віддали шану мільйонам українців, які стали жертвами нещадного тоталітарного режиму. Народний депутат від НФ Хвича Мепарішвілі наголосив, що "кожен має пам'ятати, яку страшну долю довелося пережити багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності".

Команда "Народного фронту" Херсонщини також вшанувала пам'ять жертв політичних репресій.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять понад півмільйона українців – жертв великого терору, які зазнали політичних репресій сталінським режимом та віддали своє життя за те, щоб на українській землі ніколи більше не панувала диктатура", – наголосив голова Херсонської обласної партійної організації Ігор Пастух.

У Львові вшанування відбулося біля пам’ятника жертвам комуністичних злочинів - навпроти національного музею-меморіалу пам'яті жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".

"Важка історія репресій, розстрілів і переслідувань, непосильних втрат дісталася нам у спадок, тому більшу відповідальність за боротьбу з наслідками комунізму несемо ми сьогодні. У Львові, у стінах "Тюрми на Лонцького" у червні-липні 1941 року в’язнів розстрілювали із автоматів через віконця для передачі їжі. Загалом у Львівській області стратили, за приблизними підрахунками, 4 140 в'язнів", – зазначив член Ради обласної партійної організації "Народного фронту" Євген Бачинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua