“Народний фронт” зацікавлений у якнайшвидшому призначенні Центрвиборчкому й готовий до консультацій, - Бурбак
вівторок, 21 червня 2016, 18:26

Фракція “Народний фронт” зацікавлена в якнайшвидшому призначенні Верховною Радою членів Центральної виборчої комісії і готова до ухвалення відповідних рішень у парламенті.

Про це заявив Голова фракції Максим Бурбак 21 червня, коментуючи дискусію про кандидатури членів Центрвиборчкому, внесені Президентом до Верховної Ради.

“Народний фронт” зацікавлений у якнайшвидшому призначенні Центрвиборчкому. Це наша давня принципова вимога. Ще в листопаді 2015 р. протокольним рішенням ми подали Президенту наші пропозиції щодо нових членів ЦВК. Це - Андрій Магера, Леонтій Шипілов та Ганна Онищенко”, - заявив Максим Бурбак.

“Народний фронт”, наголосив він, не міняв своєї позиції.

“Офіційно вносити до Верховної Ради кандидатури членів ЦВК - це виняткове право Президента. Президент пропонує тих, кого сам вважає за потрібне, і фракції мають визначатися щодо цих кандидатур. “Народний фронт” не відмовлявся від жодної кандидатури з тих, які фракція затверджувала на своєму засіданні. Ми не пропонували Президенту від фракції когось іншого, окрім Магери, Шипілова і Онищенко. Якщо Президент зараз готовий переглянути список кандидатів, яких він вніс до Верховної Ради, - це треба зробити до кінця цього тижня. Так, щоби наша та інші фракції визначилися щодо голосування безпосередньо на початку пленарного тижня”, - пояснив Бурбак.

Водночас, зауважив він, Президент може провести консультації з фракціями Верховної Ради стосовно кандидатів до Центрвиборчкому, які він потім внесе на затвердження Верховної Ради. 

“Президент, як посадова особа, відповідальна за подання кандидатур до ЦВК, може організувати й очолити неформальні політичні консультації з фракціями щодо остаточного списку цих кандидатів. Зокрема, обговорити кожну з кандидатур і спробувати заздалегідь домовитися про її підтримку в сесійному залі. “Народний фронт” готовий до таких консультацій. Щоб не виявилося так, що нинішній склад ЦВК одним голосуванням відправимо у відставку, а за їхніх наступників голосів не знайдеться. Адже за кожного нового члена ЦВК відбувається окреме голосування”, - сказав Максим Бурбак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua