"Народний фронт" зацікавлений якнайшвидше створити нову коаліцію, затримка за нашими партнерами, - Максим Бурбак
понеділок, 4 квітня 2016, 13:19

"Народний фронт" зацікавлений у якнайшвидшому створенні нової демократичної коаліції й недопущенні дочасних виборів, процес затримується нашими партнерами,  запевнив Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Так він прокоментував недільну вимогу Президента Порошенка сформувати нову коаліцію "під час першого ж засідання" Верховної Ради.

"Народний фронт" зацікавлений якнайшвидше створити нову коаліцію, яка б могла підтримати потенційний новий Уряд, - і нарешті розв’язати політичну кризу. Прем’єр Арсеній Яценюк постійно наголошує, що він прийме будь-яке рішення, яке стабілізує ситуацію і дасть можливість країні рухатися вперед", - сказав Бурбак.

Він повідомив, що затримка із творенням нової парламентської коаліції спричинена неготовністю інших демократичних фракцій остаточно запропонувати поправки до коаліційної угоди, склад майбутнього Уряду та його програму дій.

"На жаль, наші партнери по колишній коаліції "Європейська Україна" зволікають зі своїми  публічними пропозиціями щодо коаліційної угоди, складу потенційного нового Кабміну і проекту програми його дій. Це ключові речі для "Народного фронту", а не прізвище нового прем’єра. Саме тому не вдалося сформувати коаліцію та Уряд до 29 березня, як заявляв Петро Олексійович. Дедлайни Президента зривають наші колеги", - зауважив Голова фракції "Народний фронт".

Він також наголосив на неприйнятності дочасних парламентських виборів (унаслідок несформування нової парламентської коаліції в конституційний термін).

"Народний фронт" постійно говорить про небезпеку дочасних виборів для України. Саме тому ми були шоковані, коли наші партнери розвалили коаліцію "Європейська Україна". Президент Порошенко також послідовно виступав проти будь-яких дочасних виборів. Сподіваюсь, його позиція не змінилася", - резюмував Максим Бурбак.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua