«Народний фронт» закликає народних депутатів ухвалювати важливі закони та відмовитись від деструктивного блокування, - Вікторія Сюмар
вівторок, 12 липня 2016, 11:42

Фракція «Народний фронт» закликає народних депутатів відповідально ставитися до своїх обов’язків та ухвалювати важливі для держави закони, оскільки деструктивне блокування парламенту опозиційними фракціями лише призводить до дестабілізації ситуації в країні.

Про це заявила заступник голови фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар у вівторок під час виступу у парламенті.

Вона зауважила на тому, що заклики лідерів опозиційних фракцій про необхідність працювати на практиці не співпадають з їх реальними діями у сесійній залі, де вони лише блокують парламентську трибуну і не дають можливості ухвалювати законопроекти.

«Слухаєш логіку один одного і заклики «давайте працювати, давайте не йти на канікули» і, одночасно, приходиш в залу із бажанням працювати, а трибуна заблокована. Чи є в цьому логіка здорова? Очевидно, що здорової логіки в цьому немає, але є логіка політична. Вона дуже відрізняється від здорової логіки закликати не йти на канікули а, водночас, блокувати роботу парламенту, коли в порядку денному так багато важливих документів. В даному випадку зрозуміло, що ця політична логіка пов’язана з курсом на розпуск парламенту. Тому що комусь дуже хочеться сьогодні позачергових виборів і байдуже, що люди цього не хочуть», - наголосила вона.

За словами Вікторії Сюмар, «люди сьогодні хочуть бачити, як народні депутати вміють домовлятися та приймати закони». «Тому що в когось росте рейтинг, і надзвичайно важливо сьогодні зробити парламент недієздатним», - додала вона.

«Дуже шкода, що ми сьогодні не зможемо підтримати українське кіно, бо законопроект «Про державну підтримку кінематографії» є сьогодні у порядку денному, і це могло б запустити українське кіновиробництво. І це, насправді, величезна культурна історія, яку сьогодні необхідно зробити для того, щоб позбутися впливу російської культури на Україну», - підкреслила вона.

Крім того, голова Комітету ВР з питань інформаційної політики та свободи слова зазначила, що так само чекають на ухвалення зміни до закону «Про телебачення та радіомовлення», для підтримки яких сьогодні «навряд чи знайдуться голоси у сесійній залі». 

«Сьогодні політична логіка, на жаль, превалює над відповідальністю. Я думаю, що все це працює проти кожного з нас тут. Тому що відповідальна позиція – це приймати закони і демонструвати українському суспільству, що ми вміємо домовлятися заради конкретних справ. Ми не вміємо! І це, насправді, на сьогодні велика проблема українського парламенту. Закликаю усіх працювати», - резюмувала парламентар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua