"Народний фронт" закликає парламент зайняти принципову позицію щодо фінансування армії, - Максим Бурбак (відео)
вівторок, 17 травня 2016, 10:56

Фракція "Народний фронт" ухвалила рішення звернутися до Уряду з вимогою терміново розробити та внести зміни до Державного бюджету на 2016 рік в частині фінансування державного оборонного замовлення та програми модернізацій військових озброєнь.

Про це заявив Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, виступаючи у парламенті.

"Вперше за два роки з часу перемоги Майдану оборонні замовлення не фінансуються, коштів на модернізацію озброєння не виділено, армія фінансується за залишковим принципом. Повторюю, ми маємо таку ситуацію вперше за два роки!", - наголосив Бурбак.

"Закликаю парламент зайняти тверду позицію щодо продовження фінансування української армії на рівні, необхідному для ефективного протистояння агресору",- сказав Голова фракції.

Він підкреслив, що Збройні Сили України потребують 3,6 мільярдів гривень або 0,5% від державного бюджету на 2016 рік. На переконання фракції - у середу профільний комітет Верховної Ради на своєму засіданні зобов’язаний розглянути та затвердити відповідні зміни до Держбюджету.

Максим Бурбак також наголосив на необхідності ухвалення законопроекту про спецконфіскацію.

"Якщо кортить поговорити про те, звідки взяти кошти, нагадаю, 1,5 млрд. доларів лежать на арештованих рахунках Януковича і його банди. Ми вимагаємо голосувати за цей закон невідкладно, щоб країна мала можливість побачити на табло голосування, хто за українську армію, а хто для того прийшов у парламент, щоб бути сторожовим псом грошей Януковича", - резюмував Голова фракції "Народний фронт".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua