"Народний фронт" закликає підтримати Православну церкву України й унеможливити розхитування ситуації навколо неї, – Віктор Єленський (відео)
середа, 15 травня 2019, 12:38

Фракція "Народний фронт" закликає колег підтримати Українську православну церкву та не допустити розхитування ситуації навколо неї.

Про це заявив представник фракції Віктор Єленський під час виступу з парламентської трибуни.

"Томос, який отримала Православна церква України – такий самий, як отримала православна церква Албанії і Сербії, Болгарії і Румунії, Польщі та Чеських земель. Є лише одна відмінність: ніколи, ніде, за жодних обставин православна церква не отримувала Томос за такого шаленого спротиву ядерної держави, як це було у 2018-2019 роках", – наголосив він.

Віктор Єленський заявив, що в усіх процесах, які намагаються підточити Православну церкву України, наша країна має справу з російською державою.

"Скориставшись транзитним періодом, скориставшись тим, що один Президент України йде, а інший, його наступник, ще не прийшов, російська держава намагається відібрати в України Томос. Російська держава намагається розхитати ситуацію, користуючись дрібними розрахунками деяких людей, амбіціями, яким ми повинні дати відсіч", – пояснив представник "Народного фронту".

Він закликав колег по парламенту сказати рішуче "ні" всім спробам розхитати ситуацію навколо Православної церкви України.

"Ми повинні дати дуже чіткий сигнал, що ми підтримуємо Православну церкву України в її канонічному статусі. Що ми підтримуємо її предстоятеля митрополита Епіфанія. Що ми підтримуємо всі кроки щодо розбудови цієї церкви, розвитку шкільництва в цій церкві, розвитку освіти й духовного навчання. Ми повинні сказати рішуче "ні" всім спробам розхитати ПЦУ", – наголосив народний депутат.

"Ми повинні підтримати в усіх починаннях Православну церкву України, духовенство, єпископат і ті десятки тисяч людей, які в січні 2019 року плакали на Софійському майдані, коли ПЦУ вперше в своїй тисячолітній історії отримала свою законну канонічну незалежність", – підсумував Віктор Єленський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua