«Народний фронт» наполягає на розгляді законопроекту, який позбавить Дмитра Фірташа впливу на титанові підприємства (відео)
понеділок, 15 червня 2015, 14:17

Депутатська фракція «Народний фронт» наполягає на включенні до порядку денного цього пленарного тижня законопроекту №2757 щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю.

Про це заявив перший заступник голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук у понеділок під час Погоджувальної ради.

Він зазначив, що цей законопроект спрямований на захист прав учасників товариств з обмеженою відповідальністю на управління цими товариствами.

За словами Тетерука, під дію цього закону підпадатиме, зокрема, підприємство ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», 49% якого належать структурам Дмитра Фірташа, через що олігарх має можливість паралізувати управлінську діяльність загальних зборів і не виплачувати державі дивіденди (згідно з чинним Законом «Про господарські товариства» загальні збори ТОВ мають кворум за умови присутності учасників товариства, які сукупно є власниками, більш як 60% голосів). 

Андрій Тетерук підкреслив, що ситуація, що склалася у ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», аналогічна тій, що була в акціонерних товариствах, зокрема  «Укрнафті», тому й виникла потреба розробки законопроекту №2757.

«Треба виправити ситуацію, коли ми надали можливість державі отримувати дивіденди від акціонерних товариств. Так само треба поліпшити ситуацію і з товариствами з обмеженою відповідальністю», - наголосив він.

Так, законопроектом №2757 пропонується внести зміни до частини другої статті 60 Закону України «Про господарські товариства», а саме: зменшити кількість присутніх учасників товариства з обмеженою відповідальністю для визнання загальних зборів цих товариств повноважними з 60% до більш ніж 50% відсотків голосів.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що такий спосіб законодавчого регулювання порядку проведення загальних зборів не тільки вирішить проблеми захисту інтересів учасників товариств, а також наблизить законодавство України до міжнародних стандартів, що позитивно вплине на інвестиційний клімат України.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua