«Народний фронт» підтримав скасування депутатської і суддівської недоторканності (відео)
вівторок, 14 липня 2015, 12:35

Скасування депутатської та суддівської недоторканості сприятиме тому, що всі громадяни будуть рівними перед законом.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Леонід Ємець, виступаючи з парламентської трибуни перед голосуванням за відповідний законопроект.

«Вчора фракція «Народного фронту» своїм рішенням прийняла позицію щодо одноголосного голосування сьогодні за скасування депутатської недоторканості», - повідомив він.

«Ви є депутатами, в яких сьогодні є 302 голоси коаліції. Ви можете змінити ситуацію, ви можете зробити так, щоб і ви незахищені, і громадяни України незахищені, але почували себе впевнено перед чесним прокурором і чесним суддею. Це – у ваших руках, це – ваш обов’язок», - звернувся до народних депутатів Леонід Ємець.

Він також наголосив на необхідності ухвалювати потрібні закони, «щоб громадяни могли жити впевнено в країні, де буде верховенство права», і закликав зняти депутатську недоторканість, як рудимент радянської системи та авторитарного режиму Януковича.

Представник «Народного фронту» закликав колег по парламенту виконати обіцянку перед громадянами України, і «братися далі до роботи – до роботи над тими реформами, які забезпечать нашій вільній країні верховенство права кожного громадянина, а не лише народного депутата».

За ухвалення в цілому постанови про направлення законопроекту щодо скасування депутатської та суддівської недоторканості до Конституційного Суду проголосували 283 народних депутати.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua