Олександр Турчинов: Наша оборона повинна витримати будь-який наступ (відео)
п’ятниця, 3 липня 2015, 14:10

Сьогодні Секретар РНБО, один з лідерів Політичної партії «Народний фронт» Олександр Турчинов провів в зоні АТО нараду з питань завершення будівництва оборонних рубежів. Нарада відбулась за участі віце-прем'єр-міністра України Геннадія Зубка, керівництва Міністерства оборони, Генерального штабу, військових керівників секторів зони АТО, керівництва Нацгвардії, Державної прикордонної служби, МВС та Антитерористичного центру СБУ.

«Будівництво оборонних рубежів проводилось значно довше, ніж було заплановано, але вже підійшло до свого завершального етапу», - зазначив Секретар РНБО та додав, що значну частину опорних пунктів вже побудовано та прийнято ЗСУ.

«Будівництво інших захисних позицій буде завершено найближчим часом», - сказав він.

За словами Олександра Турчинова, завдання оборонних рубежів, побудованих вздовж лінії зіткнення, - «зупинити будь-який наступ ворога, в тому числі, і регулярних частин збройних сил РФ, та створити передумови для потужної відповіді».

«Інженерна та мінно-загороджувальна інфраструктура, що зводиться навколо опорних пунктів, а також розташування вогневих позицій, повинні не допустити прориву нашої оборони на стиках захисних позицій та стати надійним заслоном від спроб проникнення з окупованої території розвідувально-диверсійних та терористичних груп», - зазначив Секретар РНБО.

Особливу увагу Олександр Турчинов приділив якості оборонних споруд. «Залізно-бетонні укріплення повинні захистити наших військових навіть від прямого влучення снарядів та мін», - наголосив він. Секретар РНБО звернув увагу керівництва Генштабу та Міноборони на необхідності проведення ретельного приймання оборонних рубежів, «щоб не було жодних конструктивних недоліків та недоробок, що можуть негативно вплинути на безпеку та захист бійців».

Після наради було проведено перевірку виконаних робіт на декількох опорних пунктах, що розташовані на першій лінії оборони та несуть значне вогневе навантаження під час обстрілів, які попри Мінські угоди постійно ведуть російсько-терористичні угруповання.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua