Олександр Турчинов: Наша техніка та зброя повинні відповідати найкращим світовим зразкам (відео)
п’ятниця, 14 серпня 2015, 14:05

Сьогодні перед оборонно-промисловим комплексом країни стоїть завдання випускати військову техніку і зброю, що відповідає найкращим світовим аналогам. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов журналістам на Київському бронетанковому заводі.

Олександр Турчинов зауважив, що зараз Україна може розраховувати лише на свої сили і потенціал, адже за час військової агресії проти України не вдалося переконати партнерів щодо розблокування військово-технічної співпраці і поставки летальної зброї та сучасних технологій в Україну досі заблоковані. «Розвиток оборонпрому, розвиток військово-промислового комплексу є одною з пріоритетних задач нашої національної безпеки. Це є той пріоритет, який вирішує як питання оборони, так і зміцнення фундаменту нашої економіки», - наголосив він.

Секретар РНБО зауважив, що під час режиму Януковича на Київському бронетанковому заводі планували зрізати все обладнання, розібрати приміщення і побудувати котеджне містечко для можновладців.

«Сьогодні, буквально за рік, ми перетворили занепадаючий завод на потужне виробництво, одне з кращих підприємств оборонно-промислового комплексу, що випускає зброю, яка відповідає найкращим світовим аналогам», - наголосив він.

Олександр Турчинов після огляду БТР-3Е розповів, що цей варіант бойової машини значно кращий, ніж випущені російським оборонпромом аналоги, навіть останніх модифікацій. «Для того, щоб випускати кращу техніку, ніж у ватників багато розуму не треба. Ми ставимо більш амбітні завдання перед нашим оборонпромом - випускати військову техніку і зброю, яка повинна бути однією з кращих в світі», - сказав він.

За його словами, якщо порівнювати якість і ціну, то наша техніка вже є однією з найбільш конкурентних на світових ринках. «Свідченням цього є постійне збільшення попиту на техніку виробництва українського оборонпрому, зокрема, на ці конкретні машини», - відзначив він, додавши, що зараз Україна не може задовольнити попит на них за кордоном, адже в пріоритеті потреби Збройних Сил України та Національної гвардії.

Як відзначив Секретар РНБО, на початку виробництва бронетранспортер був оснащений деталями та двигунами російського виробництва. «Сьогодні, коли ми розірвали військову кооперацію з агресором, у цієї машини немає жодної деталі російського виробництва. Все виробляється в Україні, починаючи від корпуса, який зварюється прямо на бронетанковому заводі, завершуючи дрібними деталями», - наголосив він. Олександр Турчинов додав, що єдина імпортна деталь - це двигун Deutz або Mercedes. «Тому сьогодні в Україні на двигунах Mercedes їздять не тільки олігархи, а й наші військові», - сказав він.

За словами Олександра Турчинова, бойовий модуль машини має на озброєнні 30-міліметрову скорострільну пушку, кулемет, АГС та дві протитанкові ракети. «Це значно краще, ніж бойове забезпечення відповідної техніки російського виробництва. Це модуль виключно зроблений від початку і до кінця нашими виробниками. Уся зброя, яка в ньому використовується, - це українська зброя».

Крім того, Секретар РНБО зазначив, що перевага машин, які випускає Укроборонпром, у тому, що вони пройшли випробування в умовах бойових дій. «Небагато військової техніки сьогодні у світі, що пройшла реальні бойові випробування. Після використання цієї техніки у бою конструкторами заводу були враховані усі пропозиції наших військових. За рік - 740 конструктивних змін зроблені в цій машині, щоб покращити її бойові, ходові та захисні якості», - зауважив він.

Також Олександр Турчинов наголосив, що сьогодні необхідно змінювати стереотипи в країні, незважаючи на наявні складнощі. «Ми повинні робити ставку на національного виробника і у країні, і у світі повинно сприйматись, що українське - значить найкраще. Такий підхід повинен бути у нас не лише в оборонпромі. Переконаний, що прийде час, і ті провідні країни, які сьогодні бояться поставляти в Україну зброю, будуть стояти у черзі, щоб купувати нашу бронетехніку, нашу українську зброю», - підкреслив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua