Наше завдання - зробити максимально ефективною оперативну систему управління в зоні АТО, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 19 червня 2017, 13:55

Завдання української влади, в тому числі й Верховної Ради, — зробити максимально ефективною оперативну систему управління в зоні АТО, а також зробити все необхідне для звільнення тимчасово окупованих територій.

Про це заявила голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар під час засідання Погоджувальної ради.

Вона зазначила, що профільний комітет вже вдруге провів виїзне засідання в зоні проведення Антитерористичної операції.

“Я уважно слухаю різні виступи. У нас різні пріоритети, багато політичних дискусій, але, очевидно, що ключовим пріоритетом сьогодні має бути те усвідомлення, що в країні є реальна війна. І там (в зоні АТО) це відчуваєш набагато гостріше, ніж у Києві. Ми радили б дуже багатьом нашим колегам і комітетам виїжджати туди, на Донбас, і проводити там виїзні засідання. Це буде дуже корисно, повірте. Ми можемо зрушити надзвичайно велику кількість проблем”, - звернулася народний депутат до колег.

За її словами, серед нагальних тем, які потребують залучення парламентарів, такі, як освіта, права інвалідів та ветеранів тощо.

“Маса інших комітетів могли би там приймати рішення, бачачи ту реальну ситуацію, і сприяти її вирішенню”, - додала Сюмар.

“Очевидно, що той регіон не живе за умовами мирного часу. Нам треба це визнати. Коли ви проїжджаєте повз величезну кількість блокпостів, де вас повністю перевіряють, ледь не роздягаючи, коли ви бачите ту величезну кількість форпостукріплень, отих землянок і ровів, викопаних на нашій землі для захисту України, ти усвідомлюєш, що нам треба серйозно унормувати питання та ті принципи, на яких сьогодні функціонує та територія. Наше завдання сьогодні тут — зробити максимально ефективною оперативну систему управління в так званій зоні АТО (а треба, очевидно, визнавати її вже на зовсім інших законодавчих підставах) і робити все для того, щоб максимально ефективно ми могли звільнити ті території”, - наголосила заступник керівника фракції “Народний фронт”.

Крім того, Вікторія Сюмар повідомила, що в зоні АТО досі залишається актуальною проблема інформаційної безпеки, вирішити яку і було одним із завдань виїзного засідання комітету. Так, за її словами, народні депутати проінспектували процес встановлення “глушилок” телесигналу, який надходить з окупованої території та Росії.

Ми сьогодні має все зробити для того, щоб Україна була українським інформаційним простором”, - резюмувала парламентар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua