Наші спільні зусилля дозволяють ефективно протидіяти спробам Росії зняти санкції, - Георгій Логвинський (відео)
четвер, 11 квітня 2019, 15:15

Завдяки зусиллям української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), та консолідованій позиції решти делегатів, Росія не змогла добитися ухвалення рішення про зняття санкцій.

Про це під час «Київського безпекового форуму - 2019» заявив народний депутат фракції «Народний фронт», віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський.

«Росія в ПАРЄ спробувала озвучити меседж, що Європа хоче її прийняти, незважаючи на її агресивні дії. І якщо б Європа хотіла скасування санкцій з Росії, то більшістю таке рішення було б ухвалене», - сказав депутат.

Він додав, що українська делегація змогла зробити так, щоб Російська Федерація не почула та не отримала запевнення в скасуванні багатомільярдних збиткових для РФ санкцій.

«Ми також продемонстрували, що українці можуть самі вирішувати свою долю та бути суб‘єктами ухвалення рішень, а не об‘єктами, незалежно від того, в яких місцях ухвалюватимуться такі рішення», - додав віце-президент ПАРЄ.

Однак він зазначив, що в світі справді створюється проросійська коаліція, яка лобіює інтереси РФ на різних міжнародних майданчиках.

«РФ справді створює в потужних державах проросійську коаліцію. І ми повинні на це реагувати. Ми повинні вибудовувати міжнародні відносини, зокрема й проводити такі безпекові форуми, де пояснювати, що українці захищають не себе на кордоні Європи, а Європу на своєму кордоні. І агресія проти України - це небезпека проти Європи. І якщо не буде України, то не буде Європи», - підкреслив Логвинський.

Також, за його словами, зараз Європа змінюється, і Україна повинна адаптуватися до цих змін.

«Європа зараз змінюється. І вона більше не буде такою, як раніше. І місце в оновленій Європі ще треба буде завойовувати, відвойовувати та захищати. Ми повинні це робити, і ми вже це робимо. І зараз країна з таким великим фінансуванням і лобістськими можливостями, як Росія, не може зняти з себе європейські санкції в ПАРЄ ось уже протягом п‘яти років», - підсумував Георгій Логвинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua